TraieCtum is hét talentontwikkelingsprogramma van Utrecht voor jonge musici, georganiseerd door DUMS – De Utrechtse Muziekschool in samenwerking met conservatoria, grote amateurgezelschappen en festivals. In 25 weken ontwikkel je jouw talent op verschillende manieren. Je vormt een ensemble of band met getalenteerde leeftijdsgenoten en volgt modules waarmee jij je eigen talent vormgeeft. Je speelt op verschillende podia en krijgt masterclasses van professionals! Het programma vindt plaats op zaterdag.

In 25 weken ontwikkel je jouw talent op verschillende manieren:
– Je vormt een ensemble of band met getalenteerde leeftijdsgenoten krijgt wekelijk coaching waarmee jij je eigen talent vormgeeft. 
– Je speelt op verschillende podia en krijgt masterclasses van professionals! 
– Je wisselt kennis en ervaring uit met andere deelnemers en er zijn studio’s beschikbaar om zelf en samen te repeteren. 
– Het programma vindt altijd plaats op zaterdagmiddag; jouw programma begint op zijn vroegst om 11.15 uur en eindigt uiterlijk 14.45 uur. Optredens kunnen soms buiten deze tijden plaatsvinden.

Het maakt niet uit van wie je les hebt
Elk muzikaal talent is welkom bij TraieCtum, of je nou les hebt bij DUMS of niet. Motivatie, talent en inzet, heb jij ze alle drie? Dan zoeken we jou!

Checklist
– Jij bent tussen de 10 en 18 jaar;
– hebt minimaal 2 jaar ervaring op je instrument;
– bent op zoek naar meer uitdaging;
– laat je talent graag zien en horen op zaterdag 28 oktober 2023;
– hebt motivatie om het maximale uit je talent te halen zowel thuis als op zaterdagmiddag;
– en bent beschikbaar om deel te nemen aan TraieCtum op alle zaterdagmiddagen van november 2023 tot juni 2024 (uitgezonderd vakanties en feestdagen)

Meld je dan vanaf 5 september 2023 hier aan voor de audities van TraieCtum. De inschrijving sluit op 26 oktober om 23:59 uur. Wacht niet te lang; vol is vol!

Auditie doen!
Ook als je geen leerling bent bij DUMS en ergens anders in de stad Utrecht muzieklessen volgt, ben je welkom om auditie te doen. 
TraieCtum is open voor alle muziekinstrumenten. Samen leren, samen spelen en samen presenteren doe je binnen een van de vier divisies: Klassieke muziek, Oude muziek, Pop&Jazz en Wereldmuziek. Na een succesvolle auditie start je in de divisie van je voorkeur.

Wat kost het? 
Het programma duurt 25 weken en kost… tijd en inzet, geen geld. 

Vragen? Mail naar traiectum@dums.nl

De auditie

Inschrijven

Algemene voorwaarden

De centrale C van TraieCtum
Heb je na je auditie bericht gekregen dat je bent geplaatst in TraieCtum? Gefeliciteerd! Vanaf 12 november speel je op zaterdagmiddag op Domplein 4 onder begeleiding van een ensemble- of bandleider in een vast ensemble of band met getalenteerde leeftijdsgenoten. Je volgt jouw eigen traject door modules uit te kiezen rondom de centrale C van TraieCtum: Creatie, Context, Coördinatie en Concert. In het wekelijkse onderdeel Community speel je voor elkaar voor en volg je workshops die worden verzorgd i.s.m. Nederlandse conservatoria. Maakprojecten (improvisatie, compositie), masterclasses van gerenommeerde professionals, nieuwe ritmes, muziektheorie, grote optredens in de stad: het komt allemaal aan bod! 

Partners: HKU, UJazz, Codarts, Nederlandse StrijkKwartet Academie, Gemeente Utrecht.

Traiectum
TraieCtum trompet en saxofoon (foto Joris Louwes)