In het lesseizoen 2023-2024 start DUMS met een gratis ensemble- en bandlessen voor jaarcursisten van alle leeftijden. Je kunt je hiervoor opgeven bij je eigen docent.

Of je nu duolessen volgt of 45 minuten les hebt, of je 7 bent of 77, het maakt niet uit, we hebben voor elke jaarcursist plek. Bijna elke werkdag kun je aanschuiven bij een van deze lessen, die we uitgesplitst hebben in lessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. De lessen worden verzorgd op zowel Domplein als Burchtpoort in Vleuterweide. Het lesschema vind je hieronder; opgeven kan via je eigen docent. Die zullen contact opnemen met de docent die de band of ensemble-les verzorgt.

In de ensemble- en bandlessen speel je samen met cursisten op verschillende instrumenten. De les is wekelijks, waar mogelijk aansluitend aan je gewone instrumentale les. We spelen de muziek die je op je gewone les ook leert, maar met samen spelen, zingen en improviseren maken we er een echt feestje van. Zo word je een allround muzikant en krijg je er tegelijk een stel muziekvrienden bij.

Droom je van dat rockbandje of juist van een jazzcombo, kies dan voor de bandlessen. Geschikt voor akoestisch gitaar, basgitaar, drums, elektrisch gitaar, keyboard, percussie, piano, jazzviool, saxofoon, trombone, trompet, ukelele & zang.

Of speel je liever klassieke muziek, dan kun je gaan voor de ensemblelessen voor cursisten viool, blokfluit, piano, gitaar, cello, harp, viool, saxofoon, hoorn, trompet en djembé.

Tot in de les!