TraieCtum is een talentontwikkelingsprogramma voor de stad Utrecht, dat wordt georganiseerd door DUMS. Inschrijven voor de audities gebeurt op volgorde van binnenkomst. Hierbij geldt het principe vol is vol. De onafhankelijke selectiecommissie, bestaande uit DUMS ensemble leiders, conservatoriumdocenten en andere samenwerkingspartners, selecteert met de grootst mogelijke zorg en integriteit. De commissie richt zich in de beoordeling op muzikaliteit en creatief vermogen, instrumentbeheersing, voordracht en motivatie. Het oordeel van de commissie is bindend.

Uiterlijk de woensdag na de auditiedag wordt de uitslag via email gecommuniceerd. Audities staan open voor jonge talenten tot 18 jaar die muziekles volgen in Utrecht. Er is plaats voor maximaal 32 deelnemers. Jongeren van buiten Utrecht kunnen auditeren indien er plek over is. Auditanten van buiten Utrecht kunnen bij een toelaatbaar niveau deelnemen indien er plek over is. De selectiecommissie behoudt zich het recht in uitzonderlijke situaties af te wijken van de standaardprocedure.

Onderdeel van het programma zijn diverse optredens in de stad buiten de zaterdagmiddag om. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor vervoer naar concertlocaties.

DUMS behoudt zich het recht tijdens het TraieCtum-programma foto’s en video-opnames te maken. Bij de auditie-aanmelding geven deelnemers expliciet akkoord voor eventuele publicatie hiervan. Persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor communicatie over TraieCtum en niet verstrekt aan derden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Traiectum foto: Joris Louwes