Marnixzaal

Een verborgen parel op het Domplein. Geopend in 1869, als aula van de Nederlands-hervormde Burgerschool op het Domplein, is de voor 200 personen geschikte Marnixzaal een genot voor oog en oor. Voorzien van een verbluffende akoestiek, klinkt ieder strijkinstrument in deze zaal als de welbekende klok. Internationale concertpianisten waren al vol lof over de opgestelde Yamaha-vleugel (Conservatory C3), verschillende nationale koren en orkesten willen nooit meer ergens anders repeteren. Voorzien van glas-in-loodramen, balustrade en een authentieke 14e-eeuwse piscina met wandschildering (een rijksmonument), is de Marnixzaal met recht een onontdekt juweel, een Utrechts mini-Paradiso, recht in het hart van de stad.

De zaal is uitgerust met: “upright” piano, concertvleugel, stoelen, lessenaars, PA-installatie (op aanvraag), lichtinstallatie (LED, op aanvraag), backline (op aanvraag).

Bij vragen kunt u een mail sturen aan verhuur@dums.nl. Via dit mailadres is ook een lijst beschikbaar waarin u eventuele wensen voor extra’s kunt aangeven. Deze zitten niet automatisch inbegrepen in de prijs van de zaalhuur. Meteen reserveren van de zaal kan hieronder. Let op: een reservering betekent nog niet automatisch een bevestiging.

Let op: technische faciliteiten zoals beamer, scherm, microfoons, LED-verlichting, backline en PA-systeem kunnen worden geleverd tegen een meerprijs. Het gebruik van upright piano, zaalstoelen, muziekstandaarden en basisverlichting (werklicht) is wél in de prijs van de zaalhuur opgenomen. Voor het gebruik van de vleugel kunt u contact met ons opnemen, deze is NIET inbegrepen bij de prijs. Let op: we hanteren een cultureel tarief (zie hieronder) en een commercieel tarief (zie prijslijst).

Zie voor een impressie van de zaal ook deze Youtube-playlist, met opnamen gemaakt in de zaal, in diverse muzikale genres:
https://www.youtube.com/watch?v=YiLLClSjW7U&list=PLmypEyD-3OgCEFR8lsyZRS4lJZFvnAPXc

For questions about rental of our Marnixzaal or Torenzaal please fill in this form: request form

Prijslijst Cultureel tarief

Dagdeel (3 uur) in het weekend: (vrijdagavond, zaterdag & zondag) € 250,- Reserveren
Additioneel uur in het weekend € 70,- Reserveren
Dagdeel (3 uur) doordeweeks (maandagmorgen t/m vrijdagmiddag) € 150,- Reserveren
Additioneel uur doordeweeks € 40,- Reserveren
Jaarcontract dagdeel (3 uur) € 120,- Reserveren
Additioneel uur jaarcontract € 30,- Reserveren
Technicus of productieleider per uur € 40,- (ex btw) Reserveren
Voor de huur van instrumenten kijkt u onder Instrumentenverhuur.

Torenzaal

Multifunctioneel, modern, met veel daglicht en mooi zicht op zowel onze binnenplaats als de Domtoren: de Torenzaal van DUMS en DCU is de ideale locatie voor al jouw presentaties, repetities, voorstellingen en uitvoeringen. De vier meter lange spiegelwand, de fraaie, eenvoudig te bedienen theaterverlichting (LED) en zwevende vloer maken deze zaal ideaal voor iedere dansactiviteit. De uitschuifbare schermen (die via een afstandsbediening vanuit het plafond zakken) en beamers met HDMI-aansluiting (bevestigd aan het plafond) zorgen voor de perfecte visuele ondersteuning van jouw presentatie, de tafels en stoelen (allemaal opgeslagen in de bergingen) voor het bijpassende meubilair, en de lange bar voor de ideale afsluiting. En de soundtrack? Daartoe nodigen zowel het moderne soundsystem uit – als de opgestelde Kawai-vleugel. Bij mooi weer is de directe toegang tot de binnenplaats een extra pluspunt.

Uitgerust met: “upright” piano, lange bar, zwevende vloer, vleugel, beamer, filmschermen, theaterbelichting, audiotafel, stoelen (in berging), tafels (in berging), lessenaars (in berging).

Let op: De tafels en stoelen staan niet standaard in de zaal en dienen door de huurder zelf klaargezet te worden. Ook technische extra’s zoals LED-verlichting, beamer, schermen en geluidsversterking behoren niet tot de standaard prijs voor zaalhuur. Wél tot die prijs behoren het gebruik van upright piano, tafels en stoelen (mits zelf klaargezet) en werklicht. Voor het gebruik van de vleugel kunt u contact met ons opnemen, deze is NIET inbegrepen bij de prijs. Let op: we hanteren een cultureel tarief (zie hieronder) en een commercieel tarief (zie prijslijst).

De Torenzaal wordt onder meer gebruikt voor muziekrepetities, concerten, comedy-avonden, danslessen, lezingen, filmvertoningen, inspiratiesessies, colleges, vergaderingen, borrels, feesten en partijen en kan ook gebruikt worden als netwerklocatie na afloop van een evenement in de Marnixzaal.

Prijslijst

Dagdeel (3 uur) in het weekend (vrijdagavond, zaterdag & zondag) € 250,- Reserveren
Additioneel uur in het weekend € 70,- Reserveren
Dagdeel (3 uur) doordeweeks (maandagochtend t/m vrijdagmiddag) € 150,- Reserveren
Additioneel uur doordeweeks € 40,- Reserveren
Jaarcontract dagdeel (3 uur) € 120,- Reserveren
Additioneel uur jaarcontract € 30,- Reserveren
Technicus of productieleider per uur € 40,-(ex btw) Reserveren
Voor de huur van instrumenten kijkt u onder Instrumentenverhuur.