Mari-anne Hof

Mari-anne Hof

Oorspronkelijk was Mari-anne Hof Theaterwetenschapper en lerares Nederlands. En daarnaast speelde ze (heel veel) basgitaar in bandjes.

“Toen ik 40 werd koos ik ervoor om van de muziek mijn beroep te maken. Na mijn eindexamen Docent Muziek ben ik muziekles gaan geven aan kinderen (o.a. bij het UCK) en volwassenen bij de Marnixacademie. Daarnaast heb ik nog Compositie gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium. Bij DUMS geef ik Spelen met Muziek voor de kleuters en Kinderen Ontdekken Muziek voor groep 3 tot en met 5 en Ukeleleles. Behalve bij Dums geef ik ook les bij Muziek Voor Ieder Kind en Het Wilde Westen.

In mijn kindercursussen zorg ik dat er iedere les verschillende domeinen van muziek aan bod komen; zingen, spelen, luisteren, bewegen en noteren (plaatjes spelen of noten lezen). Elke les beginnen we met zingen en daarna spelen we samen op eenvoudige (Orff- instrumenten). Bij de kleuters ligt er verder meer nadruk op bewegen en bij de grotere kinderen op oriënteren op instrumenten als viool, drums, piano, ukelele enz.

Samen muziek maken is in het begin een hele kunst, maar als het lukt is het een prachtig moment
Ik probeer met veel positieve energie de leerlingen enthousiast te maken voor zingen of spelen op een instrument. Het is voor veel de eerste kennismaking met muziekonderwijs, dus het moet in eerste instantie stimulerend zijn.

Naast het lesgeven richtte ik Theater Tweekant op en maak ik sindsdien interactieve muziektheatervoorstellingen die veel op basisscholen worden gespeeld. (www.theatertweekant.nl)

Als uitvoerend muzikant speel ik trombone bij Harmonie-orkest De Bazuin en bij de dweilband De Domkoppen uit Utrecht. En ik zing rond Kerst bij Christmas Carols in Dickens tenue bij The Christmas Vocals.

Mari-anne Hof geeft les aan het Domplein. Je kunt bij haar lessen terecht met je U-pas!

U-pas