Mari-anne Hof

Mari-anne Hof

Centrum

Oorspronkelijk was Mari-anne Hof Theaterwetenschapper en lerares Nederlands. En daarnaast speelde ze (heel veel) basgitaar in bandjes.

“Toen ik 40 werd koos ik ervoor om van de muziek mijn beroep te maken. Na mijn eindexamen Docent Muziek ben ik muziekles gaan geven aan kinderen (o.a. bij het UCK) en volwassenen bij de Marnixacademie. Daarnaast heb ik nog Compositie gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium. Bij DUMS geef ik Spelen met Muziek voor de kleuters en Kinderen Ontdekken Muziek voor groep 3 tot en met 5 en Ukeleleles. Behalve bij Dums geef ik ook les bij Muziek Voor Ieder Kind en Het Wilde Westen.

In mijn kindercursussen zorg ik dat er iedere les verschillende domeinen van muziek aan bod komen; zingen, spelen, luisteren, bewegen en noteren (plaatjes spelen of noten lezen). Elke les beginnen we met zingen en daarna spelen we samen op eenvoudige (Orff- instrumenten). Bij de kleuters ligt er verder meer nadruk op bewegen en bij de grotere kinderen op oriënteren op instrumenten als viool, drums, piano, ukelele enz.

Samen muziek maken is in het begin een hele kunst, maar als het lukt is het een prachtig moment
Ik probeer met veel positieve energie de leerlingen enthousiast te maken voor zingen of spelen op een instrument. Het is voor veel de eerste kennismaking met muziekonderwijs, dus het moet in eerste instantie stimulerend zijn.

Naast het lesgeven richtte ik Theater Tweekant op en maak ik sindsdien interactieve muziektheatervoorstellingen die veel op basisscholen worden gespeeld. (www.theatertweekant.nl)

Als uitvoerend muzikant speel ik trombone bij Harmonie-orkest De Bazuin en bij de dweilband De Domkoppen uit Utrecht. En ik zing rond Kerst bij Christmas Carols in Dickens tenue bij The Christmas Vocals.

Mari-anne Hof geeft les aan het Domplein. Je kunt bij haar lessen terecht met je U-pas!

U-pas

 

KOM Ukelele SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Speelklas Ukelele 40-60 min. 10 weken groepsles 130AANMELDEN
Club Ukelele 6-10 jaar op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

orkest

Domplein Tegenpool orkest