Cvetanka Sozovska

Centrum

Toen Cvetanka Sozovska heel klein was, zong ze altijd overal, zelfs in de bus!

“Mijn ouders wilden mijn muzikale talent een mogelijkheid voor verdere ontwikkeling geven, en zo vanaf mijn zevende levensjaar begon ik met pianospelen. In mijn geboortestad Skopje, Macedonië, heb ik alle niveaus van muziekonderwijs meegemaakt. Ik heb de piano met de hoogste cijfers afgestudeerd bij de Russische pianist en organist Boris Romanov aan de Faculteit voor Muziek – Universiteit “St.Cyril en Methodius” in Skopje.

Toen ik een eenjarige studiebeurs voor oude muziek en klavecimbel aan de Koninklijk Conservatorium in Den Haag kreeg, kon ik me niet voorstellen dat ik zal me verder in Nederland gaan vestigen. In Den Haag heb ik de kunsten van het klavecimbelspel bij de Nederlandse specialist Jacques Ogg geleerd tot met mijn Master diploma. Zo werden de oude muziek en het klavecimbel mijn specialisme.

Ik vind lesgeven erg inspirerend en heel plezierig. Dat doe ik al meer dan 20 jaar in verschillende muzikale vakken. Aan de DUMS ben ik vooral verbonden als klavecimbel docent. Als eerste dat houdt in, natuurlijk, de individuele lessen. Maar wat maakt de klavecimbel bijzonder in vergelijking met de piano is dat, eigenlijk, het is een “standard” orkest- en kamermuziekinstrument tijdens de hele barokperiode. Dat vond ik zelf zo fantastisch, dat ik kon met mijn nieuwe instrument in een orkest spelen als een “gewone” orkestlid. En dat samenspel magie: spreken met je collegas op het podium via de partituur, de energie en gevoel aan elkaar geven en van elkaar krijgen, verhaal samen vertellen: allemaal erg bijzonder en uniek. Voor een klavecinist(e) er is nog een heel grote uitdaging erbij: het leren en uitvoeren van de basso continuo (becijferde bas)partij, of simpelweg: improviseren. Dit alles is terug te vinden in mijn lessen. En bij de DUMS streven we allemaal om de samenspelpraktijk grote ruimte te geven, sinds samen muziek maken maakt het alleen maar leuker!

Ik sta graag op podium als uitvoerend musicus. Ik heb verschillende optredens in Nederland, zowel In het buitenland, met verschillende orkesten en ensembles verzorgd, om enkele te noemen: Orkest van de Achtiende Eeuw, dansgezelschap Leine en Roebana, EUBO, Holland Symfonia, Barokopera Amsterdam, Halgrimskirkja International Baroque Orchestra en Orquesta de Cadaquez, en samenwerking met beroemde oudemuziek specialisten o.a.: Frans Bruggen, Wilbert Hazelzet, Jacques Ogg, Heiko ter Schegget, Marc Destrubé, Peter van Heyghen, Jaap ter Linden, Reinhard Goebel, Fabio Biondi, and Sir Neville Mariner. Ik treed heel graag op ook met mijn eigen barokensemble “Teatro alla moda”, samen met Lilia Slavny, Benny Aghassi en Diego Nadra.

Iedereen is welkom op mijn klavecimbellessen, alle leeftijden en niveaus. Ik vind het ook heel inspirerend om, bijvoorbeeld, een pianiste in de wereld van de klavecimbel te introduceren, met alle andere technieken voor klank en dynamiek produceren – iets wat ikzelf heb ervaren en wat ik graag verder wil delen.

Cvetanka Sozovska geeft klavecimbel- en pianolessen aan het Domplein – lesrooster op afspraak

KOM Klavecimbel SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Klavecimbel 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Klavecimbelles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
Klavecimbelles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
Klavecimbelles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
Klavecimbelles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
Klavecimbelles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Klavecimbel voor pianisten en andere toetsenisten

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

Oude Muziek Ensemble

orkest