Samenspel

Samen leren, samen spelen, samen presenteren

Dat is waar DUMS voor staat. Wij vinden dat je niet eerst een instrument hoeft te leren spelen, of te leren zingen, om dan pas samen muziek te kunnen gaan maken. Bij ons is samen muziekmaken deel van het leerproces, en is muziek de voertaal van dat leerproces. Wij bieden samenspeelpaketten aan waardoor je als cursist de mogelijkheid hebt om naast je individuele of duo les ook elke week samen muziek te maken met je docent en je medeleerlingen.

Zo kunnen jonge leerlingen al vanaf het eerste jaar samen muziek maken van klassiek, pop en jazz tot aan wereldmuziek in de verschillende samenspeelgroepen van Young DUMS of Join the Band. Voor degenen die al iets langer spelen of zingen is er het kamermuziekaanbod van &SEMBLE, de koren, de vocalgroep, de Big Band, Salsa- en de Jazzband.

Kies hieronder één van onze twee locaties. Dan vind je snel het aanbod van de docenten die daar lesgeven. Schrijf je nu in en jouw docent neemt contact met je op.

Locaties lessen

 • Popkoor Utrecht zingt bij DUMS op donderdag 19.00-20.30 en 20.45-22.15

  De vereniging Popkoor Utrecht is in 2019 ontstaan uit het popkoor van het voormalig UCK. We zijn met 55 enthousiaste volwassenen en zingen popsongs van de jaren 60 tot nu. Van de Beach Boys tot Kensington, van David Bowie tot Pentatonix.

  Onze vereniging bestaat uit 2 koren – voor het gemak ‘popkoor 1’ en ‘popkoor 2’ genoemd – die meestal apart repeteren maar wel gezamenlijk optreden. Er zijn meer vrouwen dan mannen lid – dus mannen: wees welkom!

  Voor elk koor streven we naar een bezetting van max. 8 koorleden per stemgroep. De stemgroepen zijn: sopraan, mezzosopraan, alt en bas (lees: mannen). Popkoor Utrecht heeft ook een eigen site en Youtubekanaal

  Kosten: € 175,00 per half jaar

  Door wie:Jurriaan Grootes
  Waar:Domplein4
  Wanneer:donderdag
  Hoe laat:19.00 - 20.30, 20.45 - 22.15
  Kosten:€ 175
  Aanmelden
 • 3 projecten per jaar met 12 repetities op woensdagavond van 20.00-22.00 uur.

  Dag en tijd: Woensdagavond, 20.00-22.00 uur
  Startdata: N.t.b.
  Kosten: € 130,- per project
  Docent: Jurriaan Grootes
  Aanmelden
 • Cursus koorscholing in 4 blokken van 9 lessen:

  Korte cursussen voor (koor)zangers van steeds 9 weken met onder meer koor-stemvorming en van blad zingen, we werken in groepen van 9-16 zangers.

  Blok 1: Koorstemvorming 1

  Blok 2: Van blad zingen

  Blok 3: Koorstemvorming 2

  Blok 4: Ensemblevorming

  Blok 1: Koorstemvorming 1

  Ruim 10 procent van de Nederlanders zingt in een koor, en daarnaast zijn er nog talloze mensen die graag in een ander verband of alleen zingen. Soms gaat dit vanzelf, soms wil je dat het makkelijker ging: hoge noten, zacht of sterk, ademsteun, een klassieke of lichte klank… Voor de beginnende en iets ervaren zangers gaan we bij deze cursus in 9 weken langs een aantal basisprincipes van zingen, en verkennen de mogelijkheden van de stem. Dit gebeurt veel samen, maar je krijgt ook individueel terugkoppeling op wat beter kan. Een cursus voor iedereen die net wat meer basis wil hebben in het zingen.

  Start: dinsdag 6 september

  Blok 2: van blad zingen
  Om makkelijker met bladmuziek om te gaan (in het algemeen maar vooral ook voor koorzangers): de basisprincipes van solfège en van blad zingen. Noten lezen & zingen, luisteren, theorie.

  Start: dinsdag 15 november

  Blok 3 Koorstemvorming vervolg
  Voor meer ervaren zangers of mensen die de/een basiscursus hebben gevolgd gaan we meer in op verschillende zangstijlen, -kleuren en -technieken. De basisprincipes van adem en stemgebruik blijven we natuurlijk ook oefenen op verschillende manieren.

  Start: dinsdag 31 januari

  Blok 4 Cursus Ensemblezang
  Het zingen in een koor of vocal group vraagt andere dingen van een zanger dan solistisch werk, maar ook maakt het verschil of je met 20 of met 2 sopranen bent. In deze korte cursus werken we aan zaken als intonatie, pulsgevoel, kleuren/mengen en reageren op elkaar. Ook hier werken we in verschillende stijlen, maar kunnen ook vanuit subgroepen bepaalde opdrachten uitwerken. Ook voor bestaande ensembles mogelijk.

  Start: dinsdag 11 april

   

  Docent: Jurriaan Grootes
  Dag en tijd: Dinsdagavond, 19.00-19.45 uur
  Kosten: € 90,- voor 9 lessen
  Startdata: 6 september, 15 november, 31 januari, 11 april
  Aanmelden
 • Popkoor Utrecht is een zelfstandige vereniging die zingt bij DUMS op donderdag 19.00-20.30 en 20.45-22.15 o.l.v. Jurriaan Grootes.

  De vereniging is in 2019 ontstaan uit het popkoor van het voormalig
  UCK. We zijn met zo’n 55 enthousiaste volwassenen en zingen popsongs
  van de jaren ’60 tot nu. Van de Beach Boys tot Kensington, van David
  Bowie tot Pentatonix.

  Onze vereniging bestaat uit 2 koren – voor het gemak ‘popkoor 1’
  en ‘popkoor 2’ genoemd – die meestal apart repeteren maar wel
  gezamenlijk optreden.

  Voor elk koor streven we naar een bezetting van max. 8 koorleden per
  stemgroep. De stemgroepen zijn: sopraan, mezzosopraan, alt en bas
  (lees: mannen). Popkoor Utrecht heeft een eigen website en
  YouTube-kanaal.

  Dirigent: Jurriaan Grootes
  Waar: Domplein 4
  Wanneer: donderdag
  Hoe laat: 19.00 – 20.30 u; 20.45 – 22.15 u
  Website: https://popkoorutrecht.nl/

   

  Aanmelden
 • Voor de Geraniums…

  Bent u 60 plus, (net) met pensioen en heeft u buiten alle andere activiteiten ook zin om te zingen in een groep van mensen die niet van plan zijn om achter de geraniums te gaan zitten? Kom dan zingen in deze cursus.

  We zullen een beetje werken aan techniek ( houding-adem-stem )door oefeningen te doen. Maar we gaan vooral lekker zingen!

  Aan de hand van songs vanaf de jaren 50 tot nu stellen we een leuk programma samen. Eigen inbreng van nummers is zeker mogelijk! Mits technisch en muzikaal haalbaar voor de groep. Als blijkt dat er animo is om door te gaan na deze cyclus, is er misschien wel een nieuw koor geboren!

  En niet geheel onbelangrijk….de tijd leent zich er ook goed voor om na het zingen gezellig met elkaar te gaan lunchen!

  Start cursus: 5 okt 2022

   

  Door wie: Manon Ros
  Start cursus: 5 oktober 2022
  Duur les: 1 uur
  Duur cursus: 10 weken
  Dag cursus: woensdag
  Tijd cursus: 11.00-12.00
  Prijs: € 180,-
  Minimum aantal deelnemers: 6
  Maximum aantal deelnemers: 15

  Ervaring niet nodig. Mag wel 🙂

  Aanmelden