Jurriaan Grootes

Jurriaan Grootes

Centrum

Na een middelbare schooltijd met veel muzikale activiteiten studeerde Jurriaan Grootes Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en koordirectie aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam.

Hij volgde masterclasses bij klassieke dirigenten als Daniel Reuss, Hans van den Hombergh, Jos van Veldhoven en Marcus Creed, maar ook in de lichte muziek bij dirigenten als Merel Martens en Peder Karlsson. Daarnaast deed hij cursussen zoals de Kurt Thomas Cursus, de muziektheater-cursus van het SNK (Kunstfactor), en een opleiding zangmethodiek.

Zingen in een koor kan op vele niveaus en manieren, de gezamenlijkheid maakt het extra leuk. Uitgaande van de stijl en mogelijkheden van een koor probeer ik met de mensen samen op een ontspannen manier muziek te maken, maar ook vaardigheden op te bouwen. Dit geldt natuurlijk ook voor instrumentale ensembles. Mocht je meer interesse of ambitie hebben op een bepaald gebied, dan zijn er naast de koren van DUMS ook verschillende cursussen koorscholing om verder te groeien. Bij DUMS leidt Jurriaan Popkoor Utrecht (twee groepen) op donderdagavond en koorvorming plus Cogli Altri (een klassiek projectkamerkoor) op woensdagavond.

Naast de koren bij DUMS dirigeert Jurriaan Grootes onder meer Hartkoor (een vocal group, ontstaan vanuit popkoor), de COV NW-Veluwe te Harderwijk, theaterkoor BonTon te Utrecht, en Vrouwenkamerkoor Driebergen. Daarnaast arrangeert hij koormuziek en muziektheaterwerken, is hij docent bij de stichting Buitenkunst en organiseert hij workshops, waaronder de Utrechtse Zangzondagen. Als zanger treedt hij incidenteel solistisch op in klassieke werken; met de Nederlandse Bachvereniging en met Cappella Amsterdam zong hij op diverse concerten en CD-opnames.

Jurriaan Grootes geeft les op het Domplein – woensdag, donderdag avond en in overleg.

KOM zingen BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Popkoor op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Dr. Loevenhout & Consorten

Workshop Klezmermuziek met Oksana

Combinatiepakket zang/gitaar of zang/piano

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Voor de Geraniums…

Popworkshop: spelen in een band

band

Dr. Loevenhout & Consorten

Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band

Instant Composing en Improvisatieworkshop

Salsa de Hoy: Band

Popworkshop: spelen in een band

Cursus Spelen in een band

zanggroep

Zangtechniek

Voor de Geraniums…

Groepsles zang voor kinderen en jongeren

Zanggroep op maat

koor

Popkoor

Koorscholing

Voor de Geraniums…