Lea Zantinge

Lea Zantinge

Als Vrijeschool-leerling hield Lea Zantinge erg van het zingen en musiceren op school. “Ook buiten school volgde ik zanglessen, blok- en dwarsfluitles en heb ik in veel verschillende koren gezongen, waaronder het nationaal vrouwenjeugdkoor bij de Nationale Koren.

Na mijn Opleiding Docent Muziek aan voormalig Hogeschool Helicon (tegenwoordig Hogeschool Leiden) heb ik me verder in het zingen gespecialiseerd en de opleiding aan het Lichtenberger®️ Instituut gevolgd. De ervaringen en kennis die ik daar heb opgedaan, vormen samen met de vrijeschool-pedagogiek en natuurlijk de leerling(en) mijn grootste inspiratiebron in het lesgeven.

Bij DUMS geef ik de cursus Spelen Met Muziek en Kinderen Ontdekken Muziek. Daarnaast heb ik op scholen lesgegeven voor DUMS On The Road. Verder geef ik zangles volgens Lichtenberg®, ben ik zangdocent bij de Nationale Koren in de lesplaatsen Amersfoort en Utrecht, geef ik muzieklessen op twee basisscholen en dirigeer ik twee koren. Ik word regelmatig gevraagd als vocal coach en ook ben ik actief in de Stichting Mens en Muziek om nieuwe muziek impulsen te stimuleren en conferenties te organiseren.

Ik word heel blij van musiceren met kinderen; om zo samen de wereld van muziek spelenderwijs te ontdekken.

Ik denk dat het belangrijk is om met je stem, je eigen instrument als uitgangspunt, kennis te maken met verschillende muziekinstrumenten.

De rijke taal van muziek te ontdekken en te leren spreken, vind ik onmisbaar in de wereld van een opgroeiend mens!

Lea Zantinge geeft les op vrijdag en zaterdag bij DUMS aan het Domplein en in Leidsche Rijn.