Austris Apenis

Austris Apenis

 Austris Apenis: Plezier in het leerproces 

Ik ben een gepassioneerde en enthousiaste, jonge muzikant die gelooft dat afwisseling, aanpassingsvermogen en een open geest de basis vormen van de moderne muzikant. 

De hoorn is een zeer divers instrument. In veel verschillende stijlen wordt hij gebruikt, of je nu van klassiek of jazz, filmmuziek of rock houdt, het is mogelijk. Ik geloof dat het belangrijkste voor de nieuwe generatie hoornspelers is om zoveel stijlen te leren als mogelijk en flexibel en creatief te zijn. En vergeet niet, tijdens het leerproces is het ook belangrijk om veel plezier te hebben! 

Techniek en muzikaliteit 

Ik baseer mijn lessen op het ontwikkelen van een goede techniek. Dat voorkomt later veel problemen. Muzikaliteit is hierop gebaseerd. Het repertoire voor hoorn is erg groot. Hoorn wordt gebruikt in symfonieorkesten, harmonieorkesten, fanfareorkesten, verschillende ensembles en natuurlijk als solo-instrument. Naast de techniek leg ik ook nadruk op het spelen van verschillende stijlen in diverse settings. Samen spelen in een speelklas is ook mogelijk.

Hoornles 

In mijn lessen vind ik techniek van groot belang. Het belangrijkste is een goede basis te maken en daarop verder te bouwen. Meestal gebruik ik de Penzel school voor hoorn en ‘Horen, Lezen, Spelen’ boeken. Deze methoden zijn simpel en erg technisch. Het helpt om je gezichtsspieren op te bouwen en leert je te spelen met een gezonde hoeveelheid lucht. Daarnaast leer je ook etudes en solo stukken.”

Austris Apenis geeft hoornles aan het Domplein in Utrecht Centrum en in Leidsche Rijn. Voor de liefhebber heeft hij een YouTube-kanaal vol hoorn-weetjes!