Ronja Ihle

Centrum

Mijn wens is om bij jou het enthousiasme voor muziek maken aan te wakkeren. Daarvoor stop ik al mijn creativiteit en fantasie in de lessen. Die maak ik graag afwisselend, bijvoorbeeld met spelletjes, improviseren, theorie en de achtergrond van de muziek – afgestemd op wat bij jou past. Maar vooral de verhalen en emoties rondom de muziek staan centraal (waardoor je ook oefent om jezelf te uiten!). Speelplezier staat bij mij voorop en dat gaat hand in hand met samen spelen: zowel met mij in de lessen als af en toe met andere leerlingen. Dit schept ook een verbondenheid en leert ons nog beter naar elkaar te luisteren. De mogelijkheden bij DUMS – samenspel met andere instrumentalisten in de projectweken en de voorspeelavonden voor familie en vrienden in de zaal – geven structuur en daarmee veel voldoening! Daarnaast leren we door het voorspelen om ruimte in te nemen en ons eigen verhaal te vertellen. En dit alles in een veilige en toegewijde sfeer, met persoonlijke aandacht voor de leerling.

Mijn droom om viool- en altvioolles te geven, bracht mij zes jaar geleden bij het Utrechts Conservatorium. Daar heb ik mijn bachelor Klassiek Altviool bij Richard Wolfe gedaan en nu studeer ik verder bij Annemarie Konijnenburg. Ik ben daarnaast al snel met eigen leerlingen begonnen en inmiddels heb ik veel ervaring met lesgeven aan allerlei leeftijden en niveaus. Ik wil mijn liefde voor muziek en voor de altviool en viool meegeven. Het is zo heerlijk om te spelen, melodieën van warme klanken te maken en in allerlei bezettingen samen te kunnen spelen. De lessen die ik zelf heb gekregen zijn voor mij altijd waardevol geweest, zowel voor mijn muzikale als persoonlijke ontwikkeling. Ik zou dat nu ook graag willen géven.

Ik verheug me erop met je aan de slag te gaan en samen verhalen van muziek te maken!

Ronja Ihle geeft les op donderdag op het Domplein

KOM viool SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
vioolles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
vioolles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
vioolles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
vioolles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
vioolles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Workshop Klezmermuziek met Oksana

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

Oude Muziek Ensemble

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

orkest

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest