Niels Nuiver

Leidsche Rijn, Centrum

Op zijn elfde is Niels Nuiver begonnen met drumlessen en al snel wist hij dat hij verder wilde in de muziek.

“In 2013 studeerde ik af als drummer aan de Rockacademie in Tilburg en sindsdien werk ik als (sessie)muzikant,  DJ, producer en docent. In de afgelopen jaren werkte ik met diverse bands, artiesten en producties. (oa Postmen, Birgit Schuurman, Jules Deelder)

Tijdens mijn studie drums maakte ik ook al hiphopbeats en ging ik draaien als DJ. Op die manier kwam ik in aanraking met veel verschillende muziek en ging ik muziek op verschillende manieren benaderen. Mijn drumspel werd beïnvloed door de muziek die ik als DJ draaide en mijn producties werden anders omdat ik er ‘live’ elementen in ging gebruiken.

Na mijn studie ben ik me verder gaan ontwikkelen als producer en heb ik me verdiept in  productietechnieken in diverse stijlen. Momenteel heb ik mijn eigen studio waar ik muziek schrijf, opneem en produceer.”

Muziekproductie

Wil je leren hoe je elektronische muziek kan maken zoals Martin Garrix, David Guetta of Disclosure? Of wil je leren hoe je een goede hiphopbeat maakt?

In de cursus muziekproductie leer je in 8 lessen de basisvaardigheden in het programma Ableton Live. Dit is hét programma dat DJ’s en producers wereldwijd gebruiken om hun beats en tracks mee te maken.

Je gaat zelf aan de slag met o.a. drumbeats, synthesizers en effecten en leert hoe je zelf een goede track kan opbouwen. Het enige wat je nodig hebt om de cursus te kunnen volgen is een laptop.

Je hoeft geen instrument te kunnen spelen om de cursus te volgen. Als je al wel een instrument speelt, kan je dit natuurlijk gebruiken in je eigen nummers. Een producer hoeft geen muzikant te zijn, maar een muzikant kan wel producer worden! Heb je al wat ervaring met produceren? Stuur een bericht en we zoeken de beste lesvorm.

De nieuwe reeks start in december 2022.

Cursusdata zijn:

  • Utrecht Centrum: 6 dec, 13 dec, 20 dec, 10 jan, 17 jan, 24 jan, 31 jan, 7 feb
  • Leidsche Rijn: 12 dec, 19 dec, 9 jan, 16 jan, 23 jan, 30 jan, 6 feb, 13 feb

 

Drumles

Daarnaast verzorgt Niels Nuiver op dinsdag en woensdag drumlessen op het Domplein.

 

KOM voor Muziekproductie BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Muziekproductie op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

band

ensemble

orkest