Hans Lub

Hans Lub

Centrum

Hans Lub is zijn hele leven al muzikant, en al heel lang muziekleraar.

Samen muziek maken blijft het belangrijkste
“Daar zit minder verschil tussen dan je zou denken: als ik repeteer of voor mensen speel, maar ook als ik lesgeef is muziek de taal waarmee ik met mijn mede-muzikanten, mijn publiek en mijn leerlingen contact maak. Muziek maak – en leer – je dus altijd samen. Natuurlijk gebruik ik minder moeilijke “muziekwoorden” als iemand de taal nog maar net beheerst en natuurlijk zit er ook een belangrijke technische kant aan vioolspelen. Een goede houding en training kan “stemproblemen”  voorkomen, maar samen muziek maken blijft het belangrijkste onderdeel van het leerproces. Zonder dat gebeurt er eigenlijk niets, ook al wordt er nog zo ijverig viool gespeeld.

De Utrechtse Muziekschool is een bewuste keuze
Die visie heeft mijn keuzes bepaald, als docent en als musicus. Ik geef niet thuis les, maar op een muziekschool, omdat leerlingen daar de beste mogelijkheden hebben om samen muziek te maken, te leren en voor elkaar op te treden.

Ook als muzikant werk ik graag samen
Mijn specialisme is oude muziek, die je eigenlijk nooit alleen of in een groot orkest speelt, maar in kleine ensembles. Daarin heeft elke muzikant een eigen inbreng en speelt improvisatie (vrijheid om – samen – te spelen wat je wilt) een grote rol.

Muziek overbrugt eeuwen, werelddelen en culturen
Ik heb in de meeste landen van Europa opgetreden en opnames gemaakt. Een van de spannendste projecten waar ik de laatste jaren aan heb meegedaan was Wheels within Wheels (met het Noorse ensemble Currentes)  waarin nu levende componisten zich lieten inspireren door middeleeuwse improvisatietechnieken.
Muziek is een taal die moeiteloos eeuwen, werelddelen en cultuurverschillen overbrugt!”

Naast vioolles is Hans dirigent van Het Tegenpool Orkest bij DUMS en verzorgt hij andere samenspeelprojecten.

Hans Lub geeft les aan het Domplein en je kunt bij hem terecht met je U-pas!

U-pas

KOM Viool SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Viool 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Vioolles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
Vioolles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
Vioolles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
Vioolles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Workshop Klezmermuziek met Oksana

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

Oude Muziek Ensemble

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

orkest

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest