Paul van de Calseijde

Centrum

Mijn naam is Paul Van de Calseijde, ik ben saxofonist, componist en muziekdocent. Sinds mijn achtste speel ik saxofoon. Na een carrousselcursus op de muziekschool waarin ik in een jaar verschillende instrumenten mocht uitproberen, koos ik uiteindelijk voor saxofoon, terwijl dat instrument niet in het programma zat. Ik kan me eigenlijk ook niet zo goed herinneren waarom ik dat wilde, behalve dan dat ik geïntrigeerd was door een van de platen van Sting die m’n vader in de kast had staan: Bring on the night. Die plaat is op alle levels ontzettend goed, maar mede door het waanzinnige spel van Branford Marsalis.

Na het Gymnasium heb ik veel gereisd en ben ik Internationale Ontwikkelingsstudies in Wageningen gaan studeren. Tijdens die studie kwam ik er uiteindelijk achter dat ik toch niet op m’n plek zat en ben ik naar het conservatorium van Rotterdam gegaan. Daar heb ik vier jaar lang les gehad van o.a. Ben van den Dungen, Tineke Postma, Nils van haften en Benjamin Herman.

Als muzikant identificeer ik me het meeste met jazz, maar eigenlijk sta ik voor alles open. Ik speel zowel sopraan, alt, als tenorsax. Op het podium kun je me vinden in een vrij jazz kwartet, een bigband, maar ook een wereldmuziek collectief met Arabische invloeden of in een blazerssectie van een popband. Ik ben veelzijdig, breed geïnteresseerd in allerlei genres, hou enorm van improvisatie en ben altijd enthousiast over nieuwe muzikale uitdagingen. Als artiest kun je me kennen van DeWolff & Dawn Brothers present: Double Cream, Michelle David & The True Tones, Antares Flare, Trico, Valvetronic Brassband, Marlon Pichel e.a.

In mijn lessen richt ik me op hetgeen waar jij je als student mee bezig wilt houden. Natuurlijk maken we gebruik van beproefde lesmethodes en boeken, maar als het nodig is om daar op momenten vanaf te stappen vanwege jouw interesses, of omdat het nodig is om aan een onderwerp meer aandacht te besteden, dan zal ik daar altijd initiatief in nemen.

Altijd kleine (of grote) stapjes
Van nature breng ik graag informatie over aan anderen en hoop iedereen iets te kunnen leren, maar ook van iedereen te kunnen leren. Ik ben altijd bezig met muziek en hoop mijn enthousiasme daarvoor over te kunnen brengen op mijn leerlingen. Op wat voor niveau je ook in mijn les mocht komen, er kunnen altijd kleine (of grote) stapjes gemaakt worden. En we gaan vooral genieten van het maken van muziek! Ik vind het vooral belangrijk dat je als leerling plezier hebt in mijn lessen. Op die manier hoop ik je genoeg handvatten te geven om op een leuke manier goed te klinken op de saxofoon.

Paul van de Calseijde geeft op dinsdag- en woensdagavond les aan het Domplein. Daarnaast begeleidt hij de pop-ensembles van jongtalentenprogramma TraieCtum.

KOM Saxofoon SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Saxofoon 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Saxofoonles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
Saxofoonles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
Saxofoonles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Dr. Loevenhout & Consorten

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Popworkshop: spelen in een band

band

Dr. Loevenhout & Consorten

Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band

DUMS-BigBand ‘Ready Or Not?’

Salsa de Hoy: Band

Popworkshop: spelen in een band

ensemble

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

orkest

Dr. Loevenhout & Consorten

Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band

Salsa de Hoy: Band

Domplein Tegenpool orkest

Saxofoonorkest Cabrales