Pieter Hoogervorst

Leidsche Rijn

Ik begon op jonge leeftijd met gitaar spelen, maar wilde op een gegeven moment ‘de laagte in’. Dus kocht ik een basgitaar en ging al snel in bandjes spelen. Niet lang kwam er ook een contrabas bij. Verder maak ik ook graag muziek met de laptop of iPad. Als bassist ben ik gelukkig als ik met de drummer in de band muziek kan laten swingen en grooven..

Natuurlijk wil ik mijn leerlingen op de eerste plaats de passie voor het instrument en dat mooie lage basgeluid meegeven. Ook dat het spelen van een bas niet moeilijk hoeft te zijn, maar dat je er wel wat voor moet doen. Ik leer leerlingen naast speltechniek ook voornamelijk om hun gehoor goed te gebruiken. Dat is een belangrijke tool die je nodig hebt als je samenspeelt.
Mijn lessen zijn daarnaast zoveel mogelijk erop gericht hoe je als bassist met een goede timing speelt en een mooie sound maakt, in je eentje of in een band. Dat betekent veel meespelen met muziek (het zogenaamde ‘meters maken’), samen nummers uitzoeken en speeltechnieken uitproberen.
Het maakt helemaal niks uit of je nèt begint, of naast jaren speelervaring juist meer verdieping zoekt; ik stem de les volledig af op het niveau. Als iets moeilijk is om te spelen, proberen we het eerst simpel te spelen. En als iets simpel te spelen, proberen we het met eigen ideeën uitdagender te maken.

Ik ben als allround bassist werkzaam in bands in verschillende stijlen zoals jazz, pop, funk, soul, hiphop en cross-overs. Momenteel speel ik veel met de groep Brand Nu Funk. Ook was ik bijvoorbeeld sessiemuzikant in diverse theatervoorstellingen van Holland Opera, waarbij we een mix van pop- en klassieke muziek speelden.
Pieter is ook als basgitaar- en contrabasdocent werkzaam bij Kunstencentrum DE KOM en docentencollectief de KunstKombinatie in Nieuwegein en de Muziekschool in Katwijk.

Leidsche Rijn –  woensdag
info@dums.nl

KOM Basgitaar SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Basgitaar 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Basgitaarles 20 min. 40 weken privéles 776AANMELDEN
Basgitaarles 30 min. 40 weken privéles 1033AANMELDEN
Basgitaarles 45 min. 40 weken privéles 1520AANMELDEN
Basgitaarles 30 min. 40 weken duoles 568AANMELDEN
Basgitaarles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Basgitaarles B&ND 70 min. 18 weken 30 duo & 40 groep 395AANMELDEN
Basgitaarles B&ND 60 min. 18 weken 20 privé & 40 groep 495AANMELDEN

DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Dr. Loevenhout & Consorten

Workshop Modale Jazz

band

Dr. Loevenhout & Consorten

Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band

B&NDcoaching Pop & Jazz

Workshop Modale Jazz

DUMS-BigBand ‘Ready Or Not?’

Salsa de Hoy: Band

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Spelen in een B&ND

Spelen in een band

ensemble

orkest

Dr. Loevenhout & Consorten

Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band

Salsa de Hoy: Band