Pieter Hoogervorst

Leidsche Rijn

Pieter Hoogervorst begon op jonge leeftijd met gitaar spelen, maar wilde op een gegeven moment ‘de laagte in’.

“Dus kocht ik een basgitaar en ging al snel in bandjes spelen. Niet lang kwam er ook een contrabas bij. Verder maak ik ook graag muziek met de laptop of iPad. Als bassist ben ik gelukkig als ik met de drummer in de band muziek kan laten swingen en grooven.

Je moet er wel wat voor doen
Natuurlijk wil ik mijn leerlingen op de eerste plaats de passie voor het instrument en dat mooie lage basgeluid meegeven. Ook dat het spelen van een bas niet moeilijk hoeft te zijn, maar dat je er wel wat voor moet doen. Ik leer leerlingen naast speltechniek ook voornamelijk om hun gehoor goed te gebruiken. Dat is een belangrijke tool die je nodig hebt als je samenspeelt.

Meters maken
Mijn lessen zijn daarnaast zoveel mogelijk erop gericht hoe je als bassist met een goede timing speelt en een mooie sound maakt, in je eentje of in een band. Dat betekent veel meespelen met muziek (het zogenaamde ‘meters maken’), samen nummers uitzoeken en speeltechnieken uitproberen.

Het maakt helemaal niks uit of je nèt begint, of na jaren speelervaring juist meer verdieping zoekt; ik stem de les volledig af op het niveau. Als iets moeilijk is om te spelen, proberen we het eerst simpel te spelen. En als het te makkelijk is, proberen we het met eigen ideeën uitdagender te maken.

Ik ben als allround bassist werkzaam in bands in verschillende stijlen zoals jazz, pop, funk, soul, hiphop en cross-overs. Momenteel speel ik veel met de groep Brand Nu Funk. Ook was ik bijvoorbeeld sessiemuzikant in diverse theatervoorstellingen van Holland Opera, waarbij we een mix van pop- en klassieke muziek speelden.”

Pieter geeft bij DUMS ook bandcoaching en is ook op andere muziekscholen werkzaam als als basgitaar- en contrabasdocent.

Pieter Hoogervorst geeft bij DUMS les in Leidsche Rijn op woensdag.

KOM Basgitaar SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Basgitaar 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Basgitaarles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
Basgitaarles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
Basgitaarles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
Basgitaarles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
Basgitaarles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Dr. Loevenhout & Consorten

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Popworkshop: spelen in een band

band

Dr. Loevenhout & Consorten

Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band

DUMS-BigBand ‘Ready Or Not?’

Salsa de Hoy: Band

Popworkshop: spelen in een band

Cursus Spelen in een band

ensemble

orkest

Dr. Loevenhout & Consorten

Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band

Salsa de Hoy: Band