Susana Opanski

Susana Opanski

Centrum

Susana Opanski woont sinds 1990 in Nederland. “Maar ik kom oorspronkelijk uit Argentinië, waar ik mijn masteropleiding in gitaar aan het Conservatorio Gilardo Gilardi van La Plata, heb gehaald.

Ik geef al meer dan 25 jaar gitaarles in Amersfoort, Soest en Utrecht en ik speel ook fagot. Sinds 2019 geef ik bij DUMS gitaarles en leid ik een nieuw gitaarensemble. En daar ben ik heel erg blij mee!

één van de meest veelzijdige instrumenten
De gitaar is één van de meest veelzijdige instrumenten. Ik vind het heel leuk om de leerlingen kennis te laten maken met het brede repertoire van de gitaar: klassiek, pop, Spaans, volks, modern en Zuid-Amerikaans muziek. Naast noten leren lezen en werken aan een goede basistechniek, leren we ook akkoorden en de begeleiding van liedjes. Gevorderde leerlingen kunnen zich ook verdiepen in het rijke repertoire van de klassieke gitaar.

Samenspel vind ik heel belangrijk, niet alleen voor de algemene muzikale ontwikkeling. Ook voor de motivatie en de verrijking van het sociale aspect die dit met zich meebrengt. De gitaar is ook een uitermate geschikt instrument voor samenspel. De magie en de energie van muziek met andere mensen te kunnen delen vind ik (nog steeds!) heel bijzonder. En daarom heb ik altijd geprobeerd om gitaarensembles en samenspel groepen van alle niveaus te formeren. En dat ga ik hier bij DUMS ook doen! Een gitaarensemble in Utrecht!

Als uitvoerend musicus heb ik concerten gegeven met gitaar en fagot als solist. Maar ook heb ik in verschillende ensembles en orkesten gespeeld in Argentinië, Duitsland, Engeland en Nederland. Ik geef al meer dan 25 jaar les aan Scholen in de Kunst (Amersfoort), de Johann Sebastian school (Soest) en aan de Internationale School in Utrecht. Naast mijn functie als gitaardocent, heb ik muziekprojecten voor basisscholen bedacht en uitgevoerd, zoals muziekspel voor alle basisscholen van de provincie Utrecht n.a.v. 300 jaar Vrede van Utrecht.

Niet alleen gitaardocent
Ik ben ook Cultuurcoach van de stad Amersfoort en intermediair van het Jeugdfonds Sport en Cultuur geweest. Op dit moment ben ik, naast gitaardocent, ook dirigent van het Gitaar Camerata Eemland en de Amersfoortse Guitar Club. In 2014 heb ik het Studenten Gitaar Ensemble Nederland opgericht, dat ik ook dirigeer. Met dit ensemble geven we veel concerten in Nederland en zijn we op uitnodiging in Spanje, Italië, Duitsland, Engeland en Hongarije geweest. Kortom: ik doe heel veel!”

Susana Opanski geeft op vrijdag en zaterdag les aan het Domplein. Haar lessen zijn op dit moment helaas vol.

KOM Klassieke gitaar SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Akoestische gitaar 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Klassieke gitaarles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Combinatiepakket zang/gitaar of zang/piano

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

orkest