Hedwig Kok

Hedwig Kok

Leidsche Rijn

Toen Hedwig Kok als zevenjarige krullenbol haar toekomstige leraar hoorde spelen, was ze diep onder de indruk van de warme celloklanken.

“Vijf minuten later zat ik zelf achter een cello, speelde ik mijn eerste tonen en was het duidelijk: dit wil ik voor altijd! Tot op de dag van vandaag is cello mijn grote passie.

Vanuit nieuwsgierigheid begon ik als tiener ook andere instrumenten te spelen (piano, basgitaar, gitaar, zang), maar niets overtrof te cello. Vanwege mijn brede interesse heb ik op het conservatorium eerst de Opleiding Docent Muziek gedaan, met cello als bijvak. Inmiddels ben ik, naast afgestudeerd muziekdocent, ook trotse eigenaar van een Master of Music diploma (cello), waarbij ik mij o.a. gespecialiseerd heb in de Kodály-methode. Zingen, bewegen en samenspel: het komt allemaal voorbij in de cellolessen.

Ondanks dat de cello vooral bekend is van zijn klassieke muziek, kun je veel meer kanten op dan je in eerste instantie denkt. Zo speel ik zelf klassieke muziek in ensembles en symfonieorkesten, maar ben ik ook te vinden in een jazzorkest en het Jong Metropole Orkest. Deze afwisseling van muziekstijlen laat ik ook graag terugkomen in de lessen. Een popliedje? Leuk! Een Bach-suite? Mooi! Improvisatie? Waarom niet?! We zoeken samen naar de muziek die het best bij jou past.

Ik zie mijn rol als een combinatie van een inspirerende muzikant, een vakkundig docent en een pedagogische coach. In de les leer je de fijne kneepjes van het instrument, besteden we aandacht aan hoe je thuis zelfstandig studeert, maar bovenal zetten we de muziek altijd op de eerste plaats! Dát is uiteindelijk de reden dat jij op les gaat en ik jou vol enthousiasme lesgeef. Dus… kom je snel samen muziek maken?”

Hedwig Kok geeft celloles op donderdag in Vleuterweide.

KOM cello SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Cello 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
celloles 20 min. 40 weken privéles 776AANMELDEN
celloles 30 min. 40 weken privéles 1033AANMELDEN
celloles 45 min. 40 weken privéles 1520AANMELDEN
celloles 30 min. 40 weken duoles 568AANMELDEN
celloles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Celtic Music workshop

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Celtic Music Workshop

band

ensemble

Celtic Music Workshop

Arcobaleno kamermuziek

Molto Cello &SEMBLE

Kamermuziek coaching

orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest