Hedwig Kok

Hedwig Kok

Leidsche Rijn

Toen Hedwig Kok als zevenjarige krullenbol haar toekomstige leraar hoorde spelen, was ze diep onder de indruk van de warme celloklanken.

“Vijf minuten later zat ik zelf achter een cello, speelde ik mijn eerste tonen en was het duidelijk: dit wil ik voor altijd! Tot op de dag van vandaag is cello mijn grote passie.

Vanuit nieuwsgierigheid begon ik als tiener ook andere instrumenten te spelen (piano, basgitaar, gitaar, zang), maar niets overtrof te cello. Vanwege mijn brede interesse heb ik op het conservatorium eerst de Opleiding Docent Muziek gedaan, met cello als bijvak. Inmiddels ben ik, naast afgestudeerd muziekdocent, ook trotse eigenaar van een Master of Music diploma (cello), waarbij ik mij o.a. gespecialiseerd heb in de Kodály-methode. Zingen, bewegen en samenspel: het komt allemaal voorbij in de cellolessen.

Ondanks dat de cello vooral bekend is van zijn klassieke muziek, kun je veel meer kanten op dan je in eerste instantie denkt. Zo speel ik zelf klassieke muziek in ensembles en symfonieorkesten, maar ben ik ook te vinden in een jazzorkest en het Jong Metropole Orkest. Deze afwisseling van muziekstijlen laat ik ook graag terugkomen in de lessen. Een popliedje? Leuk! Een Bach-suite? Mooi! Improvisatie? Waarom niet?! We zoeken samen naar de muziek die het best bij jou past.

Ik zie mijn rol als een combinatie van een inspirerende muzikant, een vakkundig docent en een pedagogische coach. In de les leer je de fijne kneepjes van het instrument, besteden we aandacht aan hoe je thuis zelfstandig studeert, maar bovenal zetten we de muziek altijd op de eerste plaats! Dát is uiteindelijk de reden dat jij op les gaat en ik jou vol enthousiasme lesgeef. Dus… kom je snel samen muziek maken?”

Hedwig Kok geeft celloles op donderdag in Vleuterweide.

KOM cello SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
celloles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
celloles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
celloles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
celloles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
celloles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

Oude Muziek Ensemble

Arcobaleno kamermuziek

Molto Cello &SEMBLE

Kamermuziek coaching

orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest