Purcell de Noten

Purcell de Noten

Leidsche Rijn, Centrum

Mijn naam is Purcell de Noten. Ik ben docent klarinet en basklarinet bij De Utrechtse Muziekschool (DUMS). Op 9-jarige leeftijd ben ik begonnen met klarinet spelen op de Muziekschool Amsterdam en nooit meer gestopt. Het geluid van de klarinet spreekt mij erg aan en je kan er verschillende stijlen muziek op spelen. Wat ik zo interessant vind is dat de klarinet er in verschillende soorten en maten zijn. De meest voorkomende klarinet is de Bes-klarinet. Maar het geluid van de Basklarinet met zijn lage warme klanken vind ik ook erg mooi.

Omdat ik muziek maken zo leuk vond heb ik ook nog andere instrumenten leren spelen zoals; keyboard, saxofoon en fagot. Mijn hobby is uitgegroeid tot mijn grootste passie voor muziek. Dat was mijn reden om klarinet te gaan studeren aan het Conservatorium. Een keuze waar ik absoluut geen spijt van heb! Tijdens mijn studie heb ik mij veel bezig gehouden met muziekeducatie, kamermuziek en het solo en- orkest repertoire voor klarinet en basklarinet. Tijdens mijn studie ben ik steeds meer les gaan geven en heb ik in verschillende orkesten mogen spelen in de mooiste concertzalen in binnen en- buiten land.

Inmiddels ben ik afgestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht HKU (bachelor) en het Prins Claus Conservatorium in Groningen (Master). Als professioneel klarinettist en docent heb ik al veel ervaring opgedaan. Samenspelen met andere zoals in orkesten en ensembles vind ik bijzonder om te doen. Ik haal er veel energie en inspiratie uit; je leert van elkaar, je leert met elkaar communiceren en je respecteert elkaar. Daarom komt samenspel veel voor in mijn lessen omdat ik het ook belangrijk vind dat mijn leerlingen leren samen muziek te maken.

Als beginner leer je in mijn lessen de basis zoals noten lezen en schrijven, muziektermen, het technische aspect van het klarinet spelen en natuurlijk veel muziek maken op een spelende manier.

Speel je al langer klarinet en zou je graag meer willen leren en beter willen worden, dan kan ik je daarmee verder helpen.

Purcell de Noten geeft klarinetles aan het Domplein en in Leidsche Rijn

KOM Basklarinet SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Basklarinetles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
Basklarinetles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
Basklarinetles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
Basklarinetles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Dr. Loevenhout & Consorten

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

Dr. Loevenhout & Consorten

DUMS-BigBand ‘Ready Or Not?’

ensemble

Arcobaleno kamermuziek

orkest

Dr. Loevenhout & Consorten

Domplein Tegenpool orkest