Sjors Derks

Centrum

Hoi, mijn naam is Sjors Derks en ik ben een gitarist van 25 jaar oud. Ik versterk het team van DUMS als docent akoestische/elektrische gitaar.

Van jongs af aan vloog de muziek mij al om de oren en sindsdien ben ik met niks liever bezig. Waar mijn moeder – als pianist – mijn interesse voor klassieke muziek en jazz aanwakkerde, introduceerde mijn vader mij tot de wereld van artiesten zoals Frank Zappa, King Crimson en Lou Reed. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd dat ik een instrument leerde bespelen: de gitaar.

Opleiding

In 2020 ben ik aan de Herman Brood Academie (HBA) afgestudeerd op gitaar met een deelcertificaat in didactische vormgeving. Voor mij was de HBA een grote speeltuin waar ik mijzelf artistiek kon ontplooien en tevens allerlei kunstprojecten aan heb overgehouden, waaronder Cavolo Nero; een funkband waar ik afgelopen jaar zo’n 50 optredens mee heb gespeeld op venues van Melkweg tot Noorderslag. Tegenwoordig gaat mijn tijd vooral uit naar mijn eigen muziek en volg ik de opleidingen Psychologie en Antropologie aan de Universiteit Utrecht. Tevens werk ik parttime in de jeugdzorg. Als docent gitaar heb ik over de jaren heen een kleine klantenkring opgebouwd van voornamelijk kinderen, maar alle leeftijdsgroepen zijn welkom!

Gitaarles

Doorgaans hanteer ik geen standaard lesprogramma, maar stem ik mij volledig af op de wensen van de leerling. Alhoewel bij een beginnende leerling vanzelfsprekend alle basistechnieken worden doorgenomen (i.e. akkoorden, melodie, ritme en eventueel muziektheorie), werken we binnen mijn lessen voornamelijk naar een persoonlijk doel. Daarnaast hecht ik veel waarde aan improvisatie en exploratie in muziek dus dit zal ook in mijn lesmethode terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van een zelfgemaakte solo op een van je favoriete nummers of al je favoriete nummers combineren tot een geheel nieuw nummer of genre! Via deze weg hoop ik dat mijn leerlingen een unieke muzikale identiteit kunnen opbouwen en tevens liefde voor muziek doet opbloeien. Ten slotte kunnen we qua muziekstijlen alle kanten opgaan; van blues en funk tot pop, rock en metal.

Sjors Derks geeft op maandag les aan het Domplein.

KOM akoestische gitaar SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
akoestische gitaarles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
akoestische gitaarles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
akoestische gitaarles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
akoestische gitaarles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Combinatiepakket zang/gitaar of zang/piano

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

orkest