Zomerpauze of niet, ook de komende weken zijn er nog geregeld mooie programma’s te zien in onze Marnixzaal en Torenzaal. Je kunt bij DUMS terecht voor muzikale verdieping, maar ook voor literatuur in zomerse sferen en een bijzondere fietstour. Een overzicht.

Woensdag 21 juli & woensdag 4 augustus – ILFU presenteert: Zomereditie U-Slam!

In de aanloop naar het NK Poetry Slam organiseert het International Literature Festival Utrecht twee Utrechtse voorrondes in de Torenzaal van De Utrechtse Muziek School: op woensdag 21 juli en woensdag 4 augustus.

Aanstormende en doorgewinterde poetry slammers betreden het podium en vaste presentator Joost Oomen leidt de avond in goede banen. Het publiek heeft alle macht dus kom en stem met een roos op jouw favoriete dichter!

Entree is gratis, wie op het podium wil staan en mee wil dingen naar een plekje in de glorieuze finale van het NK Poetry Slam in TivoliVredenburg, kan een mailtje sturen naar sophie@ilfu.com.

Tickets voor beide avonden zijn gratis en via deze link te reserveren.

Vrijdag 23 juli: Treeo Hout: RAAK!

In een tijd waarin aanraking verder weg lijkt dan ooit, laat Treeo HOUT zien hoe muziek verbindt en de mens raakt. Hoe kan een patroon van toonhoogte en ritme dat teweeg brengen? Wat gebeurt er in het lichaam? Wat speelt zich af in het brein? 

Vanuit de drie aanvullende expertises op het gebied van psychologie, pedagogiek en biomedische wetenschappen delen de drie houtblazers van Treeo HOUT, onder wie DUMS-hobodocente Helmke Jansen enthousiast hun fascinatie. 

Muzikale voorbeelden prikkelen het brein en brengen herinneringen naar boven. Interactie en publieksparticipatie creëren verbondenheid tussen de musici en luisteraars. Op unieke wijze geeft Treeo HOUT het publiek stof tot nadenken.

Muziek verbindt. Muziek boeit. Muziek intrigeert. Muziek raakt. Een unieke voorstelling, op een unieke plek: de Marnixzaal van DUMS! Het optreden begint om 20.15 uur. Tickets kosten 16 euro en zijn verkrijgbaar via deze link.

Zaterdag 24 juli: Pynarello – Tour de Pynarelli

De paden op, de lanen in! Na groot succes vorige zomer, plannen de musici van Pynarello deze zomer weer een Tour de Pynarelli. Op de fiets trekken we door de stad, van optreden naar optreden. Je favoriete Pynarelli spelen eeuwenoude composities, en noten waarvan de inkt nog nat is. Muziek om bij weg te dromen en om te bevreemden. Elke etappe is geprogrammeerd door lokale Pynarelli, die op zoek zijn gegaan naar de mooiste en meest onverwachte concertlocaties in hun eigen stad. Bring your own bike. 

Tour de Pynarelli vindt plaats in Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Groningen en Amersfoort. Tijdens de tours maak je kennis met drie verschillende Pynarelli-ensembles, op drie onverwachte concertlocaties. Pomp alvast je banden op, smeer je ketting en train je fietskuiten.

In Utrecht fiets je langs een beregezellig restaurant, kom je terecht in een geweldig fort buiten de stad waar Pynarello speelt op een betonnen maquette en doe je ook een verborgen locatie op het Domplein aan. Inderdaad: onze onvolprezen Marnixzaal. De Pynarello tour begint om 13.00 uur bij onze collega’s van Het Muzieklokaal. Het optreden bij DUMS begint om 14.10 uur. Tickets voor de fietstour kosten voor volwassenen 34 euro, voor 18 t/m 25 jarigen 25 euro, voor 13 t/m 17-jarigen 18 euro en gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Je bestelt de tickets via deze link.

Augustus bij DUMS

En dat was alleen nog maar juli. In augustus brengen we nog veel meer moois op de planken. Houd daarvoor onze website in de gaten!