Dit weekend weerklinkt er weer volop muziek in onze Marnixzaal en Torenzaal! Op zondagmiddag 10 oktober is er een DUMStad met bijzondere klankkleuren, op trompet, piano, synthesizer en accordeon, tijdens de derde editie van DUMStad dit seizoen.

Zondag 10 oktober 2021, 14:30 uur – DUMStad: In andere sferen

Zondagmiddag 10 oktober is het tijd voor de derde DUMStad-editie van dit nieuwe seizoen. Je kunt je laten meevoeren op bijzondere klanktapijten, van twee voormalig DUMS-docenten.

Gerben Klein Willink(Marnixzaal, 14.30 uur)
Een trompetgeluid kan zo persoonlijk zijn als een stem. Wie zacht en warm wil klinken, gebruikt the warm breeze: daarbij blaas je langzame, en dus warme, lucht. Gerben Klein Willink weet die warmte als geen ander te gebruiken. Zijn warme, omfloerste trompetgeluid en lyrische manier van spelen geeft hij de ruimte op zijn eerste solo-album A Warm Breeze. “Hij laat zijn trompet lyrisch zingen, puur akoestisch, slechts geruggensteund door piano of cello.” Aldus het Belgische blad JazzHalo. Muziek die je helpt ontsnappen aan de hectiek en drukte van de stad. Tijdens dit optreden in de Marnixzaal wordt hij bijgestaan door toetsenist Koen Schalkwijk op vleugel en synthesizer.

Dennis Weijers (Torenzaal, 15.15 uur)
Pianist en accordeonist Dennis Weijers verhuisde na conservatorium-opleiding naar Berlijn, waar hij onder de invoed raakte van akoestisch experiment. Hij begon zijn accordeon te koppelen aan electronica. Hij werkt met diverse instrumenten (zoals modulaire synthesizers en oude tape recorders) en bracht onlangs zijn debuutalbum Accordion + Modular Synthesizer uit, met bijzondere bewerkingen van o.a. Steve Reich en Philip Glass. Ook hij neemt je mee op een bijzondere muzikale trip!

Tickets voor deze DUMStad-editie zijn gratis, bestel ze hier! Let op: voor het bijwonen van de middag is ook een coronatoegangsbewijs noodzakelijk.