Live-edities van DUMStad kunnen door de lockdown tijdelijk niet plaatsvinden. Maar Thuis met DUMStad brengt via een live-stream vanuit de Marnixzaal toch een lichtpuntje op jouw zondagmiddag! Dat doen we op 14 februari via een afwisselend muzikaal programma, passend bij deze eerste lockdown-Valentijnsdag, met o.a het duo Gilbert & Violet.

DUMS-zangdocente Manon Ros gaat – passend bij Valentijnsdag – in een speciale Song Story dieper in op de achtergronden van de onverwoestbare jazzstandard My funny Valentine. Ze spit het nummer voor je uit, vertelt in geuren en kleuren over de achtergronden ervan en geeft je tips hoe je dit nummer ook zelf, in deze lockdowndagen goed kunt zingen.

En het onpretentieus opgewekte duo Gilbert & Violet brengt op viool en gitaar een mooie verzameling liefdesliedjes. Ze steken melancholische liefdesliedjes van oude en nieuwe muzikale helden – denk aan The Smiths en Chris Isaak – in een nieuw jasje. En ook al kennen de liefdesverhalen niet altijd een goed eind, Gilbert & Violet houden de moed erin. Samenzingend, met als begeleiding enkel een akoestische gitaar en viool. De afgelopen jaren waren ze daarmee al veelvuldig te horen op hun natuurlijke speelterrein: de straten en parken van Utrecht. Maar nu ook bij jou Thuis. Met DUMstad.

De stream is te zien via de Facebook-pagina van DUMS – De Utrechtse Muziekschool en begint om 16:00 uur. De presentatie van de middag is in handen van DUMStad-programmeur Peter Bijl.