Irish Session O’Leary’s Instap

Buiten spelen is natuurlijk heerlijk (kijk maar), maar niet te doen met slecht weer. Gelukkig heeft Irish Session O’Leary’s onderdak gevonden bij DUMS! Zo kunnen we toch twee keer per maand samenkomen om te genieten van jigs, reels en liedjes (en hornpipes en polka’s en mazurka’s en, en, en…). Bring your own everything! De gewone sessie is vanaf 20.00 uur, elke eerste en derde dinsdag van de maand. Een uurtje eerder, om 19.00 uur begint de ‘instapsessie’.

De instapsessie is vooral leuk voor spelers die even rustig op gang willen komen, nog weinig (of niet) in een Ierse sessie gespeeld hebben, van hun ouders niet laat of niet in een pub mogen spelen, een nieuwe deun willen uitproberen, etc. De spelregels zijn hetzelfde als bij een ‘gewone’ Ierse sessie: je speelt wat je kan en wil, samen met de anderen. De rest ontdek je vanzelf! We spelen deuntjes uit het enorme Ierse traditionele repertoire, maar ook andere Keltische muziek en moderne tunes en liedjes, waarbij we op het gehoor van elkaar leren en met elkaar samenspelen. Met een pay-as-you-like-bijdrage draag je bij aan het dekken van de lokaalhuur. We zorgen dat er altijd iemand is die regelmatig in de Irish Session O’Leary’s speelt om de instappers op te vangen. Dus heb je ook een Ierse tune ontdekt? Kom met ons spelen!

Waar: Domplein 4, lokaal 002
Wanneer: Elke 1e en 3e dinsdag van de maand
Hoe laat: 19.00 uur instapsessie, 20.00 uur pub-sessie
Voor wie: Alle leeftijden
Aanmelden (aanbevolen): liedeke.stager.nl/web/tickets
Meer informatie: thistle.rose.clover@gmail.com

Instrumenten: dwarsfluit, Ierse fluit, tin whistle, blokfluit, banjo, gitaar, mandoline, bouzouki, viool, altviool, trekzak, melodica, harmonica, accordeon, harp, piano, div. pipes (geen highland pipes!), bodhran, cajón, spoons, bones. Bij twijfel: uitproberen.

 

Aanmelden

Aanmelden