Samenspel

Samen leren, samen spelen, samen presenteren

Dat is waar DUMS voor staat. Wij vinden dat je niet eerst een instrument hoeft te leren spelen, of te leren zingen, om dan pas samen muziek te kunnen gaan maken. Bij ons is samen muziekmaken deel van het leerproces, en is muziek de voertaal van dat leerproces. Wij bieden samenspeelpaketten aan waardoor je als cursist de mogelijkheid hebt om naast je individuele of duo les ook elke week samen muziek te maken met je docent en je medeleerlingen.

Zo kunnen jonge leerlingen al vanaf het eerste jaar samen muziek maken van klassiek, pop en jazz tot aan wereldmuziek in de verschillende samenspeelgroepen van Young DUMS of Join the Band. Voor degenen die al iets langer spelen of zingen is er het kamermuziekaanbod van &SEMBLE, de koren, de vocalgroep, de Big Band, Salsa- en de Jazzband.

Kies hieronder één van onze twee locaties. Dan vind je snel het aanbod van de docenten die daar lesgeven. Schrijf je nu in en jouw docent neemt contact met je op.

Locaties lessen

 • Ben je als volwassene met een instrument begonnen? Heb je vroeger les gehad, en heb je lang niet meer gespeeld? Dan is dit orkest voor jou.

  We spelen eenvoudige arrangementen van “klassieke” muziek, maar ook liedjes van the Beatles, of Ierse folkmelodieën. Er is ruimte voor verzoeknummers! De dirigent maakt de arrangementen op maat, als dat nodig is.

  We sluiten de cursus af met een concertje voor vrienden, familie en bekenden.

  Frequentie: 1 keer per twee weken
  Dag: Donderdagavond
  Duur: 1 uur, van 20.00 tot 21.00
  Plaats: Laan van Puntenburg
  Aantal: 10 lessen
  Prijs: € 149,-
  Dirigent: Hans Lub

  Aanmelden
 • Het DUMSTAD Jeugdorkest – een proeverij bij één van de Domstad Jeugdorkesten

  Kom meespelen bij een echt orkest, het Domstad Jeugdorkest! Dit project is een samenwerkingsverband tussen het Domstad Jeugdorkest en DUMS. In mei en juni 2021 kunnen eerste, tweede- en derdejaars leerlingen (blazers en strijkers) ervaren hoe het is om in een groot orkest te spelen. Strijkers (viool, altviool, cello en contrabas) kunnen terecht bij het Domstad Jongstrijkorkest. Blazers (dwarsfluit, hobo, klarinet, fagot, trompet, trombone, hoorn en tuba) kunnen terecht bij het Domstad Jongorkest. Meer informatie is te vinden op de website van het Domstad Jeugdorkest, of bij je docent.

  Meer informatie en opgave: dumstad@dums.nl.

  Aanmelden
 • Saxofoon orkest Cabrales is een saxofoonorkest dat met veel enthousiasme filmmuziek speelt. Af en toe wordt er een uitstapje naar de tango gemaakt.
  Cabrales treedt met enige regelmaat op bij projecten als Gluren bij de Buren en Struinen in de tuinen.

  Enige jaren speelervaring, zelfstandig en goed ritmisch een partij kunnen blazen is wel een voorwaarde.

  Het orkest bestaat uit volwassen spelers.

  www.cabrales.nl

  Docent: Remko Majoor
  Lesduur: 38 weken
  Dag en tijd: woensdagavond 19.45-21.15
  Lesprijs: € 375,- ex. BTW
  Aanmelden
 • Ben je als volwassene met een instrument begonnen? Heb je vroeger les gehad, en heb je lang niet meer gespeeld? Dan is dit orkest voor jou!

  We spelen eenvoudige arrangementen van klassieke muziek, maar ook liedjes van the Beatles, of Ierse folkmelodieën. Er is ruimte voor verzoeknummers! De dirigent maakt de arrangementen op maat, als dat nodig is.

  We sluiten de cursus af met een concertje voor vrienden, familie en bekenden.

  Aantal lessen: 10 lessen van 1 uur
  Frequentie: 1 keer per twee weken
  Wanneer: Donderdagavond van 20:00 tot 21:00, startdata n.t.b.
  Dirigent: Hans Lub
  Kosten: € 149,00

   

  Aanmelden