Samenspel

Samen leren, samen spelen, samen presenteren

Dat is waar DUMS voor staat. Wij vinden dat je niet eerst een instrument hoeft te leren spelen, of te leren zingen, om dan pas samen muziek te kunnen gaan maken. Bij ons is samen muziekmaken deel van het leerproces, en is muziek de voertaal van dat leerproces. Wij bieden samenspeelpaketten aan waardoor je als cursist de mogelijkheid hebt om naast je individuele of duo les ook elke week samen muziek te maken met je docent en je medeleerlingen.

Zo kunnen jonge leerlingen al vanaf het eerste jaar samen muziek maken van klassiek, pop en jazz tot aan wereldmuziek in de verschillende samenspeelgroepen van Young DUMS of Join the Band. Voor degenen die al iets langer spelen of zingen is er het kamermuziekaanbod van &SEMBLE, de koren, de vocalgroep, de Big Band, Salsa- en de Jazzband.

Kies hieronder één van onze twee locaties. Dan vind je snel het aanbod van de docenten die daar lesgeven. Schrijf je nu in en jouw docent neemt contact met je op.

Locaties lessen

 • Deze groep is bedoeld voor mensen met al wat dwarsfluitervaring. Wij spelen stukken uit de renaissance en barok die goed passen bij dwarsfluitkwartet of trio.

  Het repertoire is ook afhankelijk van de voorkeuren van de groepsleden zelf.

  Door wie: Sari Straatsma
  Aantal lessen: 20 lessen van 45 minuten
  Lesdag: Maandag en donderdag
  Instrument: Alle maten dwarsfluit
  Niveau: Ervaren
  Aantal deelnemers: Trio of kwartet
  Kosten: € 275,- p.p.
  Aanmelden
 • Salsa de Hoy (blazers – zang – percussie – bas en piano): traditioneel en modern salsa-repertoire, met af en toe optredens.

  Instrument beheersing vereist, instromen in overleg.

  Instrumenten: zang, blazers, percussie, bas, piano. Evt. strijkers en gitaar (onder voorbehoud).

  Docent: Jens Kerkhoff
  Duur: jaarcursus o.b.v. 1½ lesuren per week
  Prijs jaarcursus: € 400,- ex. BTW
  Vacatures: koper (trompet of trombone)
  Aanmelden
 • Ben je als volwassene met een instrument begonnen? Heb je vroeger les gehad, en heb je lang niet meer gespeeld? Dan is dit orkest voor jou.

  We spelen eenvoudige arrangementen van “klassieke” muziek, maar ook liedjes van the Beatles, of Ierse folkmelodieën, in de stijl van het Metropole Orkest. Er is ruimte voor verzoeknummers! De dirigent maakt de arrangementen op maat, als dat nodig is.

  We sluiten de cursus af met een concertje voor vrienden, familie en bekenden.

  Door wie:Hans Lub
  Waar:Domplein 4 | lokaal 108
  Wanneer:Woensdagavond
  Hoe laat:19.30-20.30
  Kosten:€ 149
  Informatie:hanslub42@gmail.com
  Aanmelden
 • Het DUMSTAD Jeugdorkest – een proeverij bij één van de Domstad Jeugdorkesten

  Kom meespelen bij een echt orkest, het Domstad Jeugdorkest! Dit project is een samenwerkingsverband tussen het Domstad Jeugdorkest en DUMS. In mei en juni 2021 kunnen eerste, tweede- en derdejaars leerlingen (blazers en strijkers) ervaren hoe het is om in een groot orkest te spelen. Strijkers (viool, altviool, cello en contrabas) kunnen terecht bij het Domstad Jongstrijkorkest. Blazers (dwarsfluit, hobo, klarinet, fagot, trompet, trombone, hoorn en tuba) kunnen terecht bij het Domstad Jongorkest. Meer informatie is te vinden op de website van het Domstad Jeugdorkest, of bij je docent.

  Meer informatie en opgave: dumstad@dums.nl.

  Aanmelden
 • Saxofoon orkest Cabrales is een saxofoonorkest dat met veel enthousiasme filmmuziek speelt. Af en toe wordt er een uitstapje naar de tango gemaakt.
  Cabrales treedt met enige regelmaat op bij projecten als Gluren bij de Buren en Struinen in de tuinen.

  Enige jaren speelervaring, zelfstandig en goed ritmisch een partij kunnen blazen is wel een voorwaarde.

  Het orkest bestaat uit volwassen spelers.

  www.cabrales.nl

  Docent: Remko Majoor
  Lesduur: 38 weken
  Dag en tijd: woensdagavond 19.45-21.15
  Lesprijs: € 375,- ex. BTW
  Aanmelden
 • Ben je als volwassene met een instrument begonnen? Heb je vroeger les gehad, en heb je lang niet meer gespeeld? Dan is dit orkest, in de stijl van het Metropole Orkest, voor jou!

  We spelen eenvoudige arrangementen van klassieke muziek, maar ook liedjes van the Beatles, of Ierse folkmelodieën. Er is ruimte voor verzoeknummers! De dirigent maakt de arrangementen op maat, als dat nodig is.

  We sluiten de cursus af met een concertje voor vrienden, familie en bekenden.

  Door wie:Hans Lub
  Waar:Domplein 4, lokaal 108
  Wanneer:woensdags, om de 14 dagen
  Hoe laat:19.30-20.30
  Kosten:€ 149
  Voor wie:volwassen (her-)beginners
  Aanmelden
 • Speel je ukelele, gitaar, cello, contrabas of zing je en vind je het leuk om samen in een bandje te spelen, dan is deze cursus écht iets voor jou!

  We spelen verschillende liedjes van opzwepende popsongs tot intieme singer-songwriter liedjes. Dit kunnen liedjes zijn van oldtimers zoals The Beatles tot aan nieuwe artiesten zoals Ed Sheeran en Miley Cyrus. Maar je kan ook zelf nummers voorstellen.

  Je kan meedoen als je tussen de 10 en 16 jaar bent en al een beetje speelervaring hebt. Als je een beetje jonger bent, maar je denkt dat je al kan meespelen, ben je ook welkom. Ook als je geen les hebt bij DUMS, kan je bij de snarenband komen samenspelen.

  Wat hebben we nodig? Zang, akoestische gitaar, (bas-)ukelele, cello/contrabas en harp.

  Woensdag: 16.45-17.15 – Locatie: Domplein 4
  Cursusduur: 9 lessen – Startdatum: ntb
  Prijs: €90 pp – Docent: Mari-anne Hof

  Aanmelden
 • Cabrales is een saxofoonorkest wat zich heeft toegelegd op het spelen van filmmuziek van grote film componisten waaronder Nino Rota, John Williams, Michael Giacchino, en John Powell.

  Af en toe maken we ook een uitstapje naar Tango muziek.

  Alle muziek wordt op maat gearrangeerd door Remko Majoor.

  Een goede speelvaardigheid, ritmegevoel en beheersing van je instrument is een voorwaarde. Omdat het orkest bewust niet te groot wil worden (max. 15 deelnemers) is deelname alleen mogelijk in overleg met de docent.

  Cursus prijs  € 447,70 incl btw

  Aanmelden
 • Roulerend en in overleg met andere DUMS-docenten coacht Nanette van Amerongen strijkkwartetten, pianotrio’s en strijktrio’s op projectbasis.

  • Speelt u al jaren samen in een vast kwartet of trio, en is het een mooi moment om wat praktische tips en begeleiding te krijgen? Dan is een ‘workshop kwartet of trio’ een idee. Ook leuk om cadeau te geven aan vrienden of familie.
  • Bent u voor uzelf, of voor een kind op zoek naar een samenspeelgelegenheid? Nanette zoekt in samenwerking met andere DUMS-docenten een geschikte combinatie en samen begeleiden zij het kwartet of trio verder.

  Nanette van Amerongen is violiste, altvioliste, ensembleleider en dirigent en maakt met veel plezier zelf kamermuziek.

  Arcobaleno staat voor kamermuziek: het Italiaanse woord voor regenboog is arcobaleno, en arco betekent strijkstok of strijken. De kleuren van de regenboog staan voor de verschillende instrumenten die samenspelen, of voor de verschillende leerlingen met hun eigenheid. Kamermuziek weerspiegelt de persoonlijkheid van de spelers en functioneert als klankbord voor het individu en voor de groep.

  Waar: Domplein 4-5
  Door wie: Nanette van Amerongen (violiste, altvioliste) samen met collega DUMS-docenten
  Voor wie: iedereen die viool, cello, altviool of piano speelt: kinderen, jongeren, volwassenen
  Kosten: 10 euro per persoon per repetitie. Een trio repeteert 30 minuten, een kwartet 40, een kwintet 50 minuten enzovoort.
  Wanneer: dag en tijd in overleg

  Aanmelden