Samen leren, samen spelen, samen presenteren

Dat is waar DUMS voor staat. Wij vinden dat je niet eerst een instrument hoeft te leren spelen, of te leren zingen, om dan pas samen muziek te kunnen gaan maken. Bij ons is samen muziekmaken deel van het leerproces, en is muziek de voertaal van dat leerproces.

Wij bieden samenspeelpakketten aan waardoor je als cursist de mogelijkheid hebt om naast je individuele of duo les ook elke week samen muziek te maken met je docent en je medeleerlingen.

Zo kunnen jonge leerlingen al vanaf het eerste jaar samen muziek maken van klassiek, pop, jazz tot aan wereldmuziek in de verschillende samenspeelgroepen van Young DUMS of in Join the Band.

Voor degenen die al iets langer spelen of zingen is er het kamermuziekaanbod van &SEMBLE, de koren, de vocalgroup, de Big Band, Salsa- en de Jazzband.

We zijn maar net begonnen: houd deze website in de gaten. Er komt nog veel meer!

Kies hieronder één van onze twee locaties. Dan vind je snel het aanbod van de docenten die daar les geven. Schrijf je nu in en jouw docent neemt contact met je op.

 • Op 9 november trekt de parade van Sint Maarten weer door de binnenstad van Utrecht. Een sfeervol feest van licht, muziek en verbondenheid. Kom meespelen en zingen in het Groot Sint Maarten Koor en Orkest dat langs de route van de parade staat en zit zo op de eerste rang als de parade voorbij komt. Ruben van Gogh en Monique Krüs schreven een speciaal Maartenslied.

  Van tevoren krijg je (per mail) de muziek van de Sint Maartensliedjes, en die oefen je thuis en tijdens je les. Samen repeteren we twee maal in de herfstvakantie op de Laan van Puntenburg. Op 3 november repeteren we met het koor van Bibliotheek Utrecht en dan zijn we klaar voor de generale.

  Je kunt meedoen aan 3 repetities:

  vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober (herfstvakantie): 16.00-17.30 repetitie bij DUMS (Laan van Puntenburg 2) met alle deelnemende kinderen

  zondag 3 november: 15.00-16.30 tuttirepetitie, in de Bibliotheek Overvecht (Gloriantdreef 1, Utrecht)

  zaterdag 9 november is dan de generale en ons optreden:

  16.00-17.30 generale repetitie op de Neude samen met de bibliotheekzangers

  18.00: première van het nieuwe Maartenslied van Krüs, gevolgd door soep van de Bieb voor alle deelnemers

  Vanaf 18.30: opstellen, inzingen en spelen tot de parade voorbij is.

  Voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar (niet alleen voor DUMS-leerlingen!) Kinderen onder de 8 komen onder begeleiding van een ouder.

  Kosten: 15 euro (gratis voor leerlingen van DUMS en hun zusjes en broertjes.)

  Meld je aan met ons on-line aanmeldingsformulier, dan krijg je bladmuziek opgestuurd.

  Wil je meer informatie? Stuur een mail naar maartensparade@dums.nl

  Aanmelden
 • Vanaf twee personen kan je je eigen zanggroep op maat starten en perfect afstemmen met je docent wat je precies wil leren én in hoeveel lessen. Naast het zingen van songs wordt tijdens de lessen aandacht besteed aan meerstemmig zingen, solozang, improvisatie, stemvorming, zangtechniek.

  Laan van Puntenburg 2  – Docente: Lilian Hak

  Neem contact op met de docente om af te stemmen.

  Aanmelden
 • Cabrales is een saxofoonorkest wat zich heeft toegelegd op het spelen van filmmuziek van grote film componisten waaronder Nino Rota, John Williams, Michael Giacchino, en John Powell.

  Af en toe maken we ook een uitstapje naar Tango muziek.

  Alle muziek wordt op maat gearrangeerd door Remko Majoor.

  Een goede speelvaardigheid, ritmegevoel en beheersing van je instrument is een voorwaarde. Omdat het orkest bewust niet te groot wil worden (max. 15 deelnemers) is deelname alleen mogelijk in overleg met de docent.

  Cursus prijs  € 447,70 incl btw

  Aanmelden
 • Roulerend en in overleg met andere DUMS-docenten coacht Nanette van Amerongen strijkkwartetten, pianotrio’s en strijktrio’s.

  -Speelt u al jaren samen en is het een mooi moment om wat praktische tips en begeleiding te krijgen? Dan is een ‘workshop kwartet of trio’ een idee. Ook een leuk cadeau om aan vrienden of familie te geven.

  -Bent u voor uzelf, of voor een kind op zoek naar een samenspeelgelegenheid? Nanette zoekt in samenwerking met andere DUMS docenten een geschikte combinatie en samen begeleiden zij het kwartet of trio verder.

  Nanette van Amerongen is violiste, altvioliste, ensembleleider en dirigent en maakt met veel plezier zelf kamermuziek.

  Arcobaleno is het Italiaanse woord voor regenboog, en arco betekent strijkstok of strijken. De kleuren van de regenboog staan voor de verschillende instrumenten die samenspelen, of voor de verschillende leerlingen met hun eigenheid. Kamermuziek weerspiegelt de persoonlijkheid van de spelers en functioneert als klankbord voor het individu en voor de groep.

  Waar: Laan van Puntenburg 2
  Door wie: Nanette van Amerongen (violiste, altvioliste), collega DUMS-docenten
  Voor wie: iedereen die viool, cello, altviool of piano speelt: kinderen, jongeren, volwassenen
  Kosten: trio- 20 euro pp per repetitie; kwartet- 15 euro pp per repetitie
  Workshop: 6 repetities en desgewenst een uitvoering: 120 euro pp (kwartet) of 90 euro pp (trio)
  Wanneer: dag en tijd in overleg, bij voorkeur op dinsdag
  Opgave en informatie: nanettevanamerongenviool@gmail.com

  Aanmelden
 • Speel je ukelele, gitaar, cello, contrabas of zing je en vind je het leuk om samen in een bandje te spelen, dan is deze cursus écht iets voor jou! We spelen verschillende liedjes van opzwepende popsongs tot intiem singer songwriter liedjes. Dit kunnen liedjes zijn van oldtimers zoals The Beatles, Ray Charles tot aan nieuwe artiesten zoals oa Vance Joy (Riptide), Ed Sheeran en Meghan Trainor.
  De snarenband  is geschikt voor jou als je tussen de 10 en 16 jaar bent met al een beetje speelervaring. Als je een beetje jonger bent, maar je denkt dat je al kan meespelen, ben je ook welkom. Ook als je nog geen les hebt bij Dums, kan je bij de snarenband komen samen spelen.
   
  Wat hebben we nodig? Ukelele, akoestische gitaar, contrabas en zang.
  Maar viool, cello en harp zijn natuurlijk ook welkom.
   
  Woensdag: 16.45-17.15 – Locatie: Laan van Puntenburg 2 –
  Cursusduur: 10 lessen – Startdatum: 30 oktober – 18 december
  Prijs: €75 pp – Docenten: Mari-anne Hof en Lilian Hak
  Aanmelden
 • Het DUMSTAD Jeugdorkest – een proeverij bij één van de Domstad Jeugdorkesten

  Kom meespelen bij een echt orkest, het Domstad Jeugdorkest! Dit project is een samenwerkingsverband tussen het Domstad Jeugdorkest en DUMS. Op 29 mei en 5 +12 juni 2020, om 17.00-17.45 in Parnassos kunnen eerste, tweede- en derdejaars leerlingen (blazers en strijkers) ervaren hoe het is om in een groot orkest te spelen. Strijkers (viool altviool cello contrabas) kunnen terecht bij het Domstad Jongstrijkorkest. Blazers (dwarsfluit, hobo klarinet fagot trompet trombone hoorn en tuba) kunnen terecht bij het Domstad Jongorkest. De kosten van dit bijzondere project bedragen 30 euro per leerling. Meer informatie is te vinden op de site DJO.nl, of bij je docent.

  Geef je op vòòr 15 april 2020 via dumstad@dums.nl

  Aanmelden
 • Speel je in een ensemble en wil met je groep meer uit een muziekstuk halen en meer plezier ervaren om samen te musiceren dan is kamermuziek coaching de cursus voor jouIn de lessen wordt gewerkt aan het verbeteren van de muzikale expressie, onderlinge communicatie en inzicht in de structuur en stijl van de compositie. Je zult ervaren dat het beter kan en mooier !

  Voor wie : piano, strijkers en blazers van duo tot octet.
  Duur: een coaching duurt minimaal een uur.
  Prijs: het tarief is op aanvraag en hangt af van de grootte van het ensemble. Projectmatig werken behoort tot de mogelijkheden.
  Docent: in overleg
  Dag: in overleg

  Informatie en aanmelding: stuur een mail naar Lucia Marrucci: lucia.marrucci30@gmail.com
  Wil je een proefles, om met je ensemble ervaren wat coaching voor je kan doen, neem dan eens contact op.

  Aanmelden
 • Hou je van samen zingen in een groep in het pop, jazz, country en soul repertoire? Dat kan in deze cursus! We besteden aandacht aan stemtechniek, durven improviseren, solo zingen, timing, intonatie, sound en meerstemmig zingen in koortjes. In deze cursus werken we toe naar een leuke podiumpresentatie. Enige zangervaring is gewenst.

  Laan van Puntenburg 2 – Lilian Hak

  woensdag | 20:00- 21:00 uur | 19 lessen | Prijs: €225,- pp | startdatum 18 september

  Aanmelden
 • Speel je piano op een gevorderd niveau en wil je graag samen muziek maken aan  de piano?  Meld je bij ons en we vinden voor jou een partner om een pianoduo te vormen.

  Voor wie: gevorderde pianisten
  Duur: een les duurt 45 minuten
  Prijs: € 50 (€25 p.p.- excl. btw) per les van 45 minuten
  Docent: in overleg
  Dag: in overleg

  Informatie en aanmelding: stuur een mail naar Lucia Marrucci: lucia.marrucci30@gmail.com
  Als we een partner voor je gevonden hebben kunnen jullie natuurlijk altijd beginnen met een proefles!

  Aanmelden
 • Ben jij iemand die houdt van zingen en piano spelen of van zingen en gitaar spelen, en wil je het allebei tegelijk kunnen? Dan is deze cursus écht iets voor jou! In dit combinatiepakket krijg je zowel zanglessen als gitaar of piano lessen waardoor je door techniekbeheersing op beide vlakken meer controle en plezier krijgt over beide instrumenten. Ontdek en ervaar het plezier van deze combi.

  In deze cursus hebben de docenten onderling contact over het repertoire zodat je vanuit twee verschillende invalshoeken met hetzelfde muziekstuk/liedje bezig bent. Cursist stemt af met docent om de week of half jaar afwisseling.

  Laan van Puntenburg 2 – De lessen zijn op afspraak met de docent.

  Prijs: jaarcursus 20 min €750 – jaarcursus 30 min €999

  Aanmelden
 • Speel je al een instrument of zing je en wil je graag in een band spelen? Dat kan!

  Onder leiding van een bandcoach worden er liedjes ingestudeerd. Dit kunnen bestaande liedjes zijn, maar er is ook ruimte voor eigen werk. De nadruk ligt op samenspel; hoe werk je samen met elkaar aan verschillende liedjes, hoe kun je samen je muzikale vaardigheden verbeteren en hoe treed je als band naar buiten. Ook wordt er aandacht besteed aan de presentatie, want we werken samen toe naar een optreden.

  10 lessen van 60 minuten €150,00
  Minimaal 4 leerlingen

  Uiteraard is het doorgaan van de workshop afhankelijk van het aantal aanmeldingen; er moet een band te vormen zijn.

  Aanmelden
 • Ben je als volwassene met een instrument begonnen? Heb je vroeger les gehad, en heb je lang niet meer gespeeld? Dan is dit orkest voor jou.

  We spelen eenvoudige arrangementen van “klassieke” muziek, maar ook liedjes van the Beatles, of Ierse folkmelodieën. Er is ruimte voor verzoeknummers! De dirigent maakt de arrangementen op maat, als dat nodig is.

  We sluiten de cursus af met een concertje voor vrienden, familie en bekenden.

  Frequentie: 1 keer per twee weken
  Dag: Donderdagavond
  Duur: 1 uur, van 20.00 tot 21.00
  Plaats: Laan van Puntenburg
  Aantal: 10 lessen
  Prijs: € 149,00
  Dirigent: Hans Lub

  Aanmelden
 • Speel je in een (jeugd-)orkest maar zou je graag een keer kamermuziek willen spelen? Ben je als volwassene net met een instrument begonnen, omdat je graag samen muziek wil maken? Speel je al heel lang en wil je wat nieuws? Ligt je bugel of saxofoon op zolder en wordt het tijd hem af te stoffen? Dan zijn de cursussen en samenspeeldagen van DUMS &SEMBLE iets voor jou!
  Misschien vind je al een &SEMBLE dat je aanspreekt op onze webite. Zo niet: de docenten van DUMS zoeken samen met jou naar geschikt repertoire en een geschikte samenspeelgroep. &SEMBLE cursussen zijn bij uitstek geschikt om te combineren met de “gewone” les, maar het is ook mogelijk alleen &SEMBLE te doen.
  Voor ons, DUMS-docenten, lopen samenspelen en muziek leren maken in elkaar over. DUMS &SEMBLE is voor alle leeftijden, alle niveau’s, veel verschillende stijlen en mogelijke combinaties: een fluitkwartet, een pianotrio, een verdiepingscursus tango, piano-vierhandig, een metropoolproject…  Muziekles bij DUMS is: Samen spelen, samen leren, samen optreden. Opgaven en informatie bij je DUMS docent, of via ensemble@dums.nl
  Aanmelden
 • Ensemble The Young Dums is de leukste kinderband in Utrecht voor kinderen tot 12 jaar. Je kunt meedoen als je tenminste een jaar les hebt gehad op je instrument. Dat kan een blokfluit zijn of een strijkinstrument, maar ook een trompet, accordeon of een (elektrische) gitaar. Ook voor toetsenisten en slagwerkers is er (beperkt) plek. Het is fijn ls je een beetje noten kunt lezen (en daar goed in wilt worden), maar belangrijker is dat je ook op je gehoor kunt spelen: veel nummers studeren we in het begin zonder bladmuziek in.

  We spelen naast klassieke nummers ook liedjes uit de pop- en volksmuziek en eigen stukken. En natuurlijk treden we een paar keer per seizoen op.

  Repetities: elk woensdag middag, 16.30-17.15 uur. Lokaal 206

  Kosten: € 180,- voor het hele seizoen; bij later instromen een evenredig deel.

  Docent: Floris Dercksen

  Info: info@florismuziek.nl

   Voor leerlingen die een DUMS-samen pakket hebben gekozen is deze cursus inbegrepen bij het lesgeld.

  Aanmelden