De leden

DUMS is een coöperatie van zelfstandige muziekdocenten. De leden van deze coöperatie zijn stuk voor stuk doorgewinterde muzikanten en leraren, die hun lespraktijk (deels) bij DUMS onderbrengen om gebruik te maken van de voordelen van samen spelen, samen leren en samen presenteren. De coöperatie bundelt de krachten via onderlinge samenwerking, maar ook in een bestuur dat verkozen wordt door de algemene ledenvergadering. Per locatie is één van de leden verantwoordelijk voor de interne coördinatie. Daarnaast is er een lid dat zich bezighoudt met de coördinatie van de externe activiteiten.

De leerlingen

Leren kan altijd. Jong, oud en alles ertussenin – iedereen kan bij DUMS terecht voor muziekles. Vandaar dat DUMS als zo’n 3000 cursisten in huis heeft. Zij volgen allerlei lessen, samen of alleen, in allerlei stijlen. Samen presenteren zij zich op voorpeelavonden en podia, maar ook op Sint Maarten, Koningsdag, online en offline.

De gasten

Bij DUMS is iedereen welkom. Je hoeft dan ook geen leerling te zijn om oefenruimtes te huren, een jamsessie te houden, een bedrijfsdag te doen of een kop koffie te komen drinken. Op de zondagmiddag moet je wel rekening houden met meer geluid in het pand en met verminderde beschikbaarheid van sommige zalen. Dan is het namelijk tijd voor DUMStad! Bij DUMStad zijn zowel de artiesten als het publiek te gast bij DUMS voor een gezellige muzikale festivalervaring.

De stichting

Stichting UMS is de beheerstichting voor DUMS. De stichting ziet toe op het behoorlijk bestuur en de financiële integriteit van de coöperatie en voert de contacten met subsidieverstrekkers en vastgoed-eigenaars. Een deel van het stichtingsbestuur heeft ook zitting in het coöperatiebestuur.

De organisatie

DUMS beschikt over een klein kernteam van externen die achter de schermen de nodige zaken regelen, voorbereiden, bijhouden en aansturen. Zij worden deels betaald uit de business case van de coöperatie en deels uit aan de stichting verstrekte subsidies.
  • Zakelijk leider
  • Programmeur
  • Instrumentbeheerder
  • Marketeer
  • Coördinator Centrum
  • Coördinator Leidsche Rijn
  • Coördinator extern