De Utrechtse Muziekschool (DUMS) zet op zondag 4 februari en zaterdag 10 februari de deuren weer open voor iedereen die muziek wil maken. Of je nu jong bent of oud, beginner of herintreder, we hebben voor elke smaak mogelijkheden.

DUMS heet je van harte welkom op de eerste open dagen van dit jaar. We vieren bovendien 5 jaar DUMS. In vijf jaar tijd is de muziekschool uitgegroeid tot een groep van bijna 60 enthousiaste muziekdocenten die lesgeven op ongeveer 30 verschillende instrumenten op twee locaties, aan het Domplein en op de CultuurCampus in Vleuterweide. Daarnaast worden de deuren een aantal keren per week open gezet voor concerten, festivals, voorstellingen en meer.

Bij cellodocenten Floris Dercksen en Nicoline Jansen kun je proeven van de ensemblelessen voor strijkinstrumenten. Gitaardocent Sjors Derks neemt je mee in de wereld van de gitaarmuziek.
Maar er is die dag nog veel meer om uit te proberen! Bijvoorbeeld proeflessen Spelen Met Muziek (4-5 jaar) en Kinderen Ontdekken Muziek (6-8 jaar) om 11.00 uur door Purcell de Noten en om en 11.30 uur door Tom Luttikholt. Aansluitend is er een instrumentenmarkt.

Na afloop van de open dag presenteren we een rockmatinee met Vermeij Bont & Heiligers. Semi-akoestische, van-MTV-Unplugged-tot-dampende rock vanaf 15.00 uur in de Marnixzaal!

Een week later, op zaterdag 10 februari, ben je welkom op de open dag van DUMS in Vleuterweide. Om 12.30 uur kun je in lokaal 1.9 met je peuter meedoen met een proefles Muziek voor de Allerkleinsten (1-3 jaar) bij docent Anja Oosterbeek. En in de middag kun je bovendien meegenieten van de voorspeelmomenten van cursisten, in de theaterzaal van het pand.

Open Dagen bij De Utrechtse Muziekschool
Zondag 4 februari 2024
11-14 uur
Domplein 4 Utrecht

Zaterdag 10 februari 2024
11-15 uur
CultuurCampus Burchtpoort 5 Vleuterweide