Van vrijdag 24 maart tot en met zondag 2 april is de vijfde editie van de Kindermuziekweek. Door heel Nederland is die week aandacht aan muziekeducatie en muziek voor en door kinderen. Ook DUMS doet mee!

Gratis open lessen
DUMS organiseert deze week een aantal open lessen. Inschrijven voor een van de open lessen – zoals Muziek voor de Allerkleinsten of Kinderen Ontdekken Klassiek – kan via onderstaand inschrijfformulier.

Optredens TraieCtum-leerlingen
Op zondag 2 april staat de nieuwe editie jong Utrechts talent op het Rabo-podium in de hal van TivoliVredenburg. Sinds een succesvolle auditie afgelopen oktober werken de Utrechtse jongeren bij De Utrechtse Muziekschool (DUMS) onder de noemer TraieCtum elke zaterdagmiddag hard aan hun muzikaal talent. Wekelijks repeteren ze in hun vaste ensemble of band onder leiding van een coach van DUMS. Daarnaast ontvangen zij elke week een gastles van een conservatoriumdocent, aanvullende lesmodules en masterclasses van UJazz en de Nederlandse StrijkKwartet Academie.

De artiesten deze middag komen uit heel Utrecht. Van saxofoon tot cello, op harp, darbuka, toetsen, gitaren, blokfluit of bas; voor alle instrumenten is een plek. Wat opvalt bij alle jongeren is hun motivatie, inzet en liefde voor muziek. Dit hoor je terug op het podium. Tijdens het voorjaarsconcert tonen de jonge musici de stukken waar ze de afgelopen weken aan gewerkt hebben. Hierbij treden zij zelfstandig op in klassieke ensembles en popbands.

𝘋𝘜𝘔𝘚𝘵𝘢𝘥 𝘒𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳𝘮𝘶𝘻𝘪𝘦𝘬𝘸𝘦𝘦𝘬𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭: 𝗗𝗼𝗺𝘀𝘁𝗮𝗱 𝗝𝗲𝘂𝗴𝗱 𝗢𝗿𝗸𝗲𝘀𝘁 : 𝗣𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗪𝗼𝗹𝗳

De absolute klassieker voor symfonieorkest gespeeld door enthousiaste tienermusici uit Utrecht, zoveel mogelijk in de originele bezetting, onder leiding van dirigent Gerrit Maas.Een fantastisch muzikaal sprookje! Dat is het verteltheaterstuk Peter en de Wolf, in 1936 door Prokofjev geschreven als middel om kinderen vertrouwd te maken met de klanken van muziekinstrumenten in een symfonieorkest. Ruim 85 jaar later staat het nog altijd als een huis.Op de slotdag van de Landelijke Kindermuziekweek speelt het Domstad Jeugd Orkest deze klassieker met veel plezier bij DUMS in huis. Kom genieten van dit prikkelende stuk, met live-verteller. 
Het Domstad Jeugd Orkest bestaat uit enthousiaste tienermusici en speelt originele symfonische werken, zoveel mogelijk in de originele bezetting.

𝗗𝗼𝗺𝘀𝘁𝗮𝗱 𝗝𝗲𝘂𝗴𝗱 𝗢𝗿𝗸𝗲𝘀𝘁 : 𝗣𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗪𝗼𝗹𝗳
Marnixzaal, De Utrechtse Muziekschool
Domplein 4 Utrecht
Aanvang 11.00 uur
Tickets à €10,00 zijn verkrijgbaar via onze ticketshop.

Gouden brievenbus
In Amsterdam plaatsen het Concertgebouw, het Muziekgebouw en de Nationale Opera & Ballet een gouden brievenbus in de hoofdentree. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen hun muziekwensen erin gooien. Bijvoorbeeld: ik wil graag op muziekles maar ook: ik wil een keer samen spelen met Janine Jansen. Op donderdag 6 april wordt bekend gemaakt welke drie wensen in vervulling gaan.

Inschrijven proeflessen Kindermuziekweek 2023

Muziek voor de Allerkleinsten (1 tot en met 3 jaar)
Spelen Met Muziek (4 tot en met 5 jaar)
Kinderen Ontdekken Muziek (6 tot en met 9 jaar)
Kinderen Ontdekken Klassiek (9-12 jaar)