Valerie Schönen

Valerie Schönen

Bij de eerste aanraking met de viool was Valerie Schönen op slag verliefd.

“De viool beschikt over een palet aan betoverende klanken, de mogelijkheid om emoties te uiten en mooie muziek te maken. Het is een praktisch instrument met veel mogelijkheden waarbij samenspel in alle vormen centraal staat. Vioolspelen is een groot onderdeel van mijn muzikale en sociale leven. Dit maakt dat vioolspelen en samen muziek maken mijn grote passie is.

Vanaf mijn zesde speel ik met enthousiasme viool. Ik heb gestudeerd aan het conservatorium van Den Haag, Amsterdam en Maastricht. Momenteel rond ik mijn studie af aan het conservatorium te Utrecht. Naast het geven van lessen ben ik ook actief als uitvoerend musicus in orkesten (zoals het Nationaal Jeugdorkest), maak ik kamermuziek en geef ik veel concerten. Deze variatie en balans geeft mij enthousiasme en ervaring als docent.

Muziek maken is plezier maken en dat doen we samen!
Iedereen kan muziek maken en viool leren spelen. Ik geef vioollessen voor jong en oud, waarbij iedere les op het individu wordt afgestemd. In de lessen wordt volgens variatie aandacht besteed aan basis technieken, muzikaliteit en samenspel. In alle gevallen staat plezier maken centraal in de lessen en delen we samen onze passie ‘muziek maken’. Muziek maken is plezier maken en dat doen we samen!

Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging en ben je enthousiast geworden om viool te gaan spelen? Neem gerust contact op!

Valerie bespeelt een viool van Jaap Bolink (1987) die haar beschikbaar gesteld is door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Valerie Schönen geeft op woensdag les op het Domplein en op scholen in het DUMS on the Road-traject.