Tyler McCullough

 

Ik ben Tyler McCullough. Ik heb 14 jaar geleden een gitaar opgepakt, en deze nooit meer losgelaten. Muziek spelen, schrijven, coachen en bewonderen is een groot deel van mijn leven. Volgend jaar studeer ik af aan de Jazz & Pop opleiding van het Utrechts Conservatorium. Na les te hebben (gehad) van bijzondere jazz- en popgitaristen zoals Erik Rutjes en Tim Langedijk ben ik nu zelf sinds een aantal jaar les aan het geven.

Les bij mij betekent: je instrument ontdekken, speel-, lees- en luistervaardigheden ontwikkelen in een gezellige omgeving waar vragen vanuit leerlingen aangemoedigd worden. We gaan de muzikant in jou een stap dichter bij jouw muziek brengen; of dat nou betekent dat we jouw favoriete liedjes gaan spelen en zingen, jou klaarmaken voor jouw eerste band of diep op jazz & improvisatie ingaan.

Meer over mij!
Ik speel voornamelijk jazzmuziek. In mijn trio en samen met grotere bezettingen of als duo met zangeressen. De eerste muziek waar ik verliefd op werd was Michael Jackson. Later ben ik, dan wel niet onder liefdevolle dwang van mijn vader, met The Beatles in aanraking gekomen en dit is nog altijd mijn favoriete band. Ik ben sinds een aantal jaar diep in de jazz en muziektheorie gedoken. Ik luister graag naar Ella Fitzgerald, John Abercrombie, Mike Stern, Joe Pass, Michael Brecker, Chet Baker, Frank Sinatra en Miles Davis. Verder ben ik verslingerd geraakt aan de laatste paar albums van Steely Dan, Donald Fagen’s solo werk en Al Jarreau. Je kunt mijn eigen muziek beluisteren op Spotify!

Tyler McCullough geeft les aan het Domplein en op de CultuurCampus in Vleuterweide.