Tom Luttikholt

Tom Luttikholt

Tom Luttikholt was van kleins af aan al gefascineerd met pianospelen. Op het moment dat hij eindelijk groot genoeg was, is hij dan ook begonnen met pianolessen.

Zijn eerste twee jaar heeft hij klassiek pianoles gehad in Hengelo van Carla Nieuwenhuis, maar zijn pianodocente merkte al snel dat hij meer affiniteit had voor de lichte muziek. Op aanraden van de docent is Tom overgestapt naar lichte muziek pianolessen van Ad Smidt, waar hij nog zes jaar les van heeft gehad.

Op de muziekschool is het spelen in bands dan ook begonnen. Eerst met de band Jazzalike en later nog in de Bigband van de muziekschool. Hij speelt nog steeds bij de band Jazzalike. Deze band is uitgegroeid tot een succesvolle studenten/gala coverband.

Na het afronden van zijn middelbare school is Tom Docent Muziek gaan studeren op het conservatorium Enschede. Nadat hij deze studie had afgerond was er nog steeds de drang zichzelf nog verder in de muziek te verdiepen. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij door is gaan studeren als Jazz/Pop-pianist aan het Utrechtse Conservatorium. Bij deze opleiding heeft hij zich ontpopt als allround pianist en heeft hij zich aangesloten bij verschillende projecten en bands, waaronder de band LOE. Hierbij speelt Tom toetsen en is hij ook bezig met het maken van verschillende synth-sounds. De passie voor het lesgeven is ook altijd gebleven.

Tom wil graag zijn passie voor muziek en voor de piano doorgeven aan andere mensen, hen inspireren en aansporen om een goeie muzikant te worden. Dat is de reden dat Tom Luttikholt is begonnen met het lesgeven. Tot in zijn lessen!