Tim Luyten

Tim Luyten is docent basgitaar bij DUMS.

“Op mijn 14e ben ik begonnen met het bespelen van de basgitaar, nadat ik al een aantal jaar klassiek gitaar en elektrische gitaar speelde. Na het afronden van een technische studie, besloot ik om me volledig te focussen op de muziek. Op dit moment ben ik derdejaars student aan het HKU Utrechts Conservatorium.

“Met mijn band Jazzalike speel ik door het hele land, en soms buitenland, op allerlei evenementen. Mijn andere band FLÖ maakt catchy popmuziek met invloeden uit de funk, jazz en rock. Verder ben ik binnen en buiten het conservatorium actief voor verschillende ensembles en gelegenheden.

“In de lessen zullen we natuurlijk focussen op belangrijke zaken als techniek, timing, sound en gehoor. De oefeningen en technieken die voorbij komen, combineer ik altijd met het spelen van nummers! In mijn ervaring leer je namelijk het meest door deze informatie zo snel mogelijk te koppelen aan de praktijk. De lessen zullen gericht zijn op wat de student zelf graag wil leren, in combinatie met relevante input vanuit mij. Ik hoop je te zien in de les!”

Tim Luyten geeft lessen basgitaar aan het Domplein