Simon Pugsley

Simon Pugsley

In 2012 is Simon Pugsley vanuit Engeland naar Nederland gekomen en nu woont hij in Utrecht.

“Ik ben afgestudeerd aan het College of Music in Leeds (UK) voor mijn Bachelors’ degree in jazz. Sindsdien heb ik meer dan 25 jaar ervaring met het uitvoeren van jazz-, pop- en wereldmuziek. Én in het lesgeven hierin, voor alle koperinstrumenten en voor alle leeftijden en niveaus. Ik heb lesgegeven op basisscholen, middelbare scholen en muziekscholen, heb bigbands/orkesten geleid en workshops gegeven aan zowel kinderen als volwassenen.

Professioneel treed ik op met o.a. de Millennium Jazz Orchestra en Soldaat Van Oranje. Daarnaast heb ik veel getourd door Europa en de VS met bands en shows zoals Chumbawamba, Laurel Aitken, Martha Reeves en The Official Tribute to the Blues Brothers.

Sinds ik in Nederland ben, geef ik les bij diverse muziekscholen. Ook leid ik twee  bigbands en een muziekschoolorkest.

Tromboneles
Ik geef individuele lessen voor beginners en gevorderde cursisten, voor volwassenen en kinderen. Of je nu net begint of studeert om naar een conservatorium te gaan; we kunnen de lessen aanpassen aan jouw individuele behoeften. Ik hoop dat mijn lessen leuk en inspirerend zijn!

In mijn lessen geef ik aandacht aan de volgende aspecten: techniek, muzikaliteit, improvisatie, muziektheorie, verschillende muziekstijlen (klassiek, jazz, etc.), duet of ensemblespel, blazerssectie-advies of enig ander aspect van het spelen op de trombone. Het belangrijkste doel is om te genieten van je instrument en van muziek maken.

Tromboneles voor kinderen – pBone

 • Een trombone is behoorlijk zwaar om vast te houden, zeker als je jong bent. Speciaal voor kinderen is er de “pBone” – een plastic trombone – te koop. Dit is een lichtgewicht trombone en deze is verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog! Simon is er super enthousiast over en vertelt er graag meer over!

Beginners

 • Je werkt aan een mooie volle toon, aan een stevige sound en interpretatie.
 • Je leert van blad spelen en noten lezen.
 • Met simpele oefeningen leer je de basistechniek van het blazen.
 • Je traint je embouchure en ademtechniek en al snel heb je die vette
  tromboneklank te pakken!

Gevorderden

 • Als een ervaren tromboneleraar besteed ik veel aandacht aan het speelplezier en geef ik tips & tricks om je basistechniek en ademtechniek te verbeteren.
 • Embouchuretraining, improvisatie, noten lezen, timing, ritmes en muziektheorie,
  alles komt aan bod!
 • Je verdiept je in het uitgebreide trombone-repertoire en je krijgt begeleiding bij
  de studie van klassieke partijen/ jazz partijen.

Simon Pugsley geeft les bij DUMS aan het Domplein.