Simon Duim

Hoi! Ik ben Simon Duim en ik ben blokfluitdocent, blokfluitist en kindermuziekdocent. Ik ben geboren en opgegroeid in Pretoria, Zuid-Afrika en kreeg mijn eerste blokfluitles toen ik zes was. Op dertienjarige leeftijd deed ik mee aan mijn eerste nationale muziekconcours in Kaapstad, en was toen al overtuigd dat ik musicus wilde worden.

Op mijn veertiende besloot ik om ook saxofoon te leren spelen (en doe ik nog steeds heel vaak), maar de blokfluit en zijn repertoire bleef toch altijd mijn eerste liefde. In 2009, bij een cursus voor oude muziek in Zuid-Afrika, ben ik door een Nederlandse oudemuziekexpert aangemoedigd om mijn muziekstudie in Nederland voort te zetten. Daardoor begon ik in september 2010 aan mijn bachelor met hoofdvak blokfluit en bijvak klassiek saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Na mijn bachelor muziek ging ik terug naar Zuid-Afrika om te werken bij de Keiskamma Music Academy, een muziek outreach-project aan de wilde kust van het land. Hier was ik blokfluit- en saxofoondocent, alsook de assistent-manager. Wat voor mij nog altijd erg belangrijk blijft, is om juist samen muziek te maken en om te communiceren door middel van muziek. In september 2015 keerde ik terug naar Nederland om verder te studeren en begon ik met een master in muziekuitvoering aan het Utrechts Conservatorium. Hier kreeg ik blokfluitles van Heiko ter Schegget en zangles van Karin van der Poel.

Samen werken en samen genieten!
Tijdens mijn masters was ik blokfluit- en basis muziekonderwijs-docent bij het ‘Pi – Muziek voor kleuters’ programma, verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier werd mijn passie voor kindermuziek aangewakkerd. Behalve voor mijn werkzaamheden als blokfluitdocent en kindermuziekdocent ben ik ook parttime werkzaam als docent muziek aan een middelbare school. Daarnaast ben ik net begonnen met werken aan een nieuwe programma van prachtstukken uit de barok met mijn ensemble – het allerleukste en allerwaardevolste aan muziek blijft toch het samen zijn, samen werken, samen ontwikkelen en vervolgens ook samen genieten van het nog grotere geheel.”

Simon Duim geeft groepslessen Spelen met Muziek en Kinderen Ontdekken Muziek op woensdag in Leidsche Rijn en op vrijdag aan het Domplein.