Saskia Frijns

Saskia Frijns

Saskia Frijns was acht jaar oud toen ze begon met vioolspelen, en is er nooit meer mee gestopt!

“In Maastricht, waar ik opgroeide, kreeg ik muziek maken van huis uit mee en werd al vroeg mijn passie aangewakkerd om samen met anderen te spelen. Ik herinner me nog heel goed de eerste keer dat ik in een écht symfonieorkest speelde. Ik was zo overdonderd van alle klanken en het plezier dat het samenspel me gaf, dat ik op dat moment wist: dit is wat ik voor altijd wil blijven doen.

Van klassiek tot pop
Ik heb viool gestudeerd aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. In 2018 rondde ik de Master of Music af bij Elisabeth Perry aan het Utrechts Conservatorium, en ben ik verder gegaan met de Master Applied Musicology aan de Universiteit Utrecht. Naast het geven van vioollessen, wat ik inmiddels zo’n 6 jaar doe, ben ik actief als musicus bij verschillende professionele orkesten en ensembles in heel Nederland. In mijn werk kom ik een enorme veelzijdigheid aan muziek tegen, van klassiek tot pop, rock, jazz en zelfs trance. Het is ontzettend leuk om steeds weer, samen met anderen, nieuwe muziek te ontdekken!

Belangrijk in de vioolles vind ik dat leerlingen al vroeg in aanraking komen met samenspel. Dat kan natuurlijk samen met mij, maar ook met andere leerlingen in groeps- en orkestverband. Samenspelen is ontzettend leerzaam en draagt in grote mate bij aan het speelplezier van leerlingen. Daarnaast hecht ik grote waarde aan het ontwikkelen van een goed muzikaal gehoor, een solide houding en goede techniek.”

Saskia Frijns geeft les op maandag aan het Domplein.