Remko Majoor

Remko Majoor

Na zijn conservatoriumstudie in Utrecht is een van de werkzaamheden van Remko Majoor het geven van saxofoonles.

“Sinds vele jaren doe ik dit met veel plezier in Utrecht en Werkhoven. Bij DUMS geef ik saxofoonles, coach ik saxofoonkwartetten en dirigeer en arrangeer ik voor saxofoonorkest Cabrales.

In mijn lessen staat het aanleren van een goede saxofoon blaastechniek voorop. Al vanaf het begin komen er diverse stijlen aan bod. Natuurlijk leer je noten lezen, maar daarnaast is het auditief bezig zijn zeker zo belangrijk. In de les en voor thuis werken we veel met mp3-begeleidingen. Ben je al wat gevorderd dan gaan we verder in de muziekstijl die jij graag wilt spelen. Natuurlijk is de sax bij uitstek een instrument om samen te spelen. Als je een beetje je instrument beheerst is het de bedoeling om dit zo snel mogelijk te gaan doen. Die mogelijkheid is er bij DUMS volop te vinden.

Als uitvoerend musicus maak ik als tenorsaxofonist al vele jaren deel uit van het Utrechts Saxofoonkwartet. Daarmee hebben we onder de naam Struif kindermuziektheater vele jaren door heel Nederland opgetreden. Als dirigent en arrangeur ben ik veel met filmmuziek bezig. Daarnaast verzorg ik regelmatig workshops en sectie-repetities bij diverse blaasorkesten. Verder ben ik ook nog als technicus werkzaam in de av-techniek.”

Remko Majoor geeft les aan het Domplein op de woensdag.