Paula Brouwer

Paula Brouwer

Vanaf haar zevende is Paula Brouwer bezig met muziek maken.

“Ik heb blokfluit gespeeld in een orkest, in een koor gezongen, maar mijn echte liefde vond ik in de kleine trom, die ik speelde bij een drum- en showband. Ik had toen nog geen idee dat er een veel grotere en mooiere wereld van slagwerk bestond. Dit ben ik allemaal gaan ontdekken toen ik naar de School voor Jong Talent ging aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vervolgens heb ik daar ook mijn Bachelor en Master diploma behaald. Daarnaast heb ik het bijvak educatie met een diploma afgerond.

Iedereen vanaf 5 jaar kan bij mij terecht voor slagwerkles. Mijn lessen staan voor plezier hebben, goede techniek aanleren, klankkwaliteit, kennis over slagwerk. Naast het noten leren lezen vind ik het trainen van een goed gehoor belangrijk.
In overleg kijken we met welke instrumenten we aan de slag gaan. De mogelijkheden zijn: melodisch slagwerk (marimba, xylofoon, vibrafoon, klokkenspel), kleine trom en pauken. Daarnaast komt er allerlei ander slagwerk aan bod (wat er maar in de omgeving te vinden is).

Wekelijks ensemble-les
Van jongs af aan heb ik muziek gemaakt in groepsverband. Die mooie ervaring wil ik ook voor mijn leerlingen. Voor hen is het daarom mogelijk om van mij wekelijkse slagwerkensemble-les te hebben.

Naast het projectmatig spelen bij orkesten (o.a. Radio Filharmonisch Orkest) geef ik les bij Drum- en Showband Adest Musica (Sassenheim), Valkenburgse Harmonie (Valkenburg ZH), Harmonie Katwijk en bij DUMS!”

Paula Brouwer geeft les op donderdag en vrijdag aan het Domplein.