Paul Pallesen

Paul Pallesen geeft gitaarles bij DUMS met als specialisatie Jazz en improvisatie en  Keltische Muziek

“Ik ben opgegroeid in Beverwijk, Noord Holland waar je als gitarist maar een soort muziek kon spelen; Bluesrock. Dus zo ben ik begonnen. Maar door de tijd heen ontdekte ik steeds meer muziek die me aansprak , tot ik uiteindelijk jazz ben gaan studeren aan het Amsterdams conservatorium. Daar raakte ik definitief in de greep van het improviseren en ben ook gaan componeren. Ik schrijf o.a. stukken voor mijn eigen band Bite the Gnatze. Niet lang na mijn afstuderen raakte ik door een reis door Ierland in de ban van Ierse traditionele muziek en ben naast de gitaar fanatiek banjo gaan spelen. Ik geef nu inmiddels vijftien jaar een folkworkshop in Amsterdam.

Belangrijk voor mij is dat een leerling geniet van wat hij of zij speelt en ontdekt wat er allemaal mogelijk is op een gitaar. In de les wordt gewerkt aan een goede techniek en de muzikale vaardigheden die je nodig hebt om met anderen samen te kunnen spelen.
Je kan individueel les nemen of als duo, en vanaf 11 jaar kan je bij mij beginnen.
Je kan bij mij ook Ierse en schotse tunes op de tenor banjo of gitaar leren spelen. Incidenteel geef ik een workshop Celtic Music.

Paul Pallesen geeft bij DUMS les aan het Domplein.