Niels Nuiver

Op zijn elfde is Niels Nuiver begonnen met drumlessen en al snel wist hij dat hij verder wilde in de muziek.

“In 2013 studeerde ik af als drummer aan de Rockacademie in Tilburg en sindsdien werk ik als (sessie)muzikant,  DJ, producer en docent. In de afgelopen jaren werkte ik met diverse bands, artiesten en producties. (oa Postmen, Birgit Schuurman, Jules Deelder)

Tijdens mijn studie drums maakte ik ook al hiphopbeats en ging ik draaien als DJ. Op die manier kwam ik in aanraking met veel verschillende muziek en ging ik muziek op verschillende manieren benaderen. Mijn drumspel werd beïnvloed door de muziek die ik als DJ draaide en mijn producties werden anders omdat ik er ‘live’ elementen in ging gebruiken.

Na mijn studie ben ik me verder gaan ontwikkelen als producer en heb ik me verdiept in  productietechnieken in diverse stijlen. Momenteel heb ik mijn eigen studio waar ik muziek schrijf, opneem en produceer.”

Muziekproductie

Wil je leren hoe je elektronische muziek kan maken zoals Martin Garrix, David Guetta of Disclosure? Of wil je leren hoe je een goede hiphopbeat maakt?

In de cursus muziekproductie leer je in 8 lessen de basisvaardigheden in het programma Ableton Live. Dit is hét programma dat DJ’s en producers wereldwijd gebruiken om hun beats en tracks mee te maken.

Je gaat zelf aan de slag met o.a. drumbeats, synthesizers en effecten en leert hoe je zelf een goede track kan opbouwen. Het enige wat je nodig hebt om de cursus te kunnen volgen is een laptop.

Je hoeft geen instrument te kunnen spelen om de cursus te volgen. Als je al wel een instrument speelt, kan je dit natuurlijk gebruiken in je eigen nummers. Een producer hoeft geen muzikant te zijn, maar een muzikant kan wel producer worden! Heb je al wat ervaring met produceren? Stuur een bericht en we zoeken de beste lesvorm.

De nieuwe reeks start in december 2022.

Cursusdata zijn:

  • Utrecht Centrum: 6 dec, 13 dec, 20 dec, 10 jan, 17 jan, 24 jan, 31 jan, 7 feb
  • Leidsche Rijn: 12 dec, 19 dec, 9 jan, 16 jan, 23 jan, 30 jan, 6 feb, 13 feb

 

Drumles

Daarnaast verzorgt Niels Nuiver op dinsdag en woensdag drumlessen op het Domplein.