Nicoline Jansen

Nicoline Jansen

Bij Nicoline Jansen thuis speelde iedereen een muziekinstrument.

“Het was dus niet de vraag óf ik een instrument ging leren bespelen, maar wélk instrument. Het werd de cello! Ik vond het vooral leuk dat je daar alles op kan spelen, hele mooie hoge melodieën, maar ook een fijne baspartij. We gingen in de vakanties met z’n allen naar muziekkampen. Daar speelde ik heel veel samen met leeftijdgenootjes die muziek maken net zo leuk vonden als ik. We probeerden ook altijd op elkaars instrument te spelen en zo heb ik bijna elk instrument wel een keer uit kunnen proberen. Maar de cello bleef voor mij het mooiste instrument.

Muziekmaken vond ik zo leuk dat ik er mijn beroep van heb gemaakt. Ik heb in veel Nederlandse orkesten gespeeld en lesgegeven op verschillende muziekscholen en in mijn eigen praktijk. Naast samenspelen met anderen, vind ik lesgeven geweldig om te doen. Iemand iets leren waar je je hele leven plezier aan beleeft. Net zoveel plezier als ikzelf.

Ik heb heel veel ervaring door het lesgegeven op verschillende (internationale) muziekscholen. Ook heb ik zelf muziekcursussen georganiseerd en gegeven in het buitenland. In al die jaren heb ik alle soorten leerlingen voorbij zien trekken. Sommigen hebben hun vak gemaakt van de muziek, anderen spelen als amateur met veel plezier in een (studenten)orkest of ensemble.

Iedereen is anders. En iedereen heeft andere talenten. Ik houd daar rekening mee in mijn lessen en doe er alles aan om ook jouw talent te helpen ontwikkelen. Ik geef les aan jong en oud. Vanaf 5 jaar kun je bij mij terecht voor cellolessen.

Nicoline Jansen geeft bij DUMS les op de dinsdag. Haar lespraktijk zit op dit moment vol.