Naut de Bruin

Naut de Bruin

UPDATE LESSEIZOEN 2023-2024:
De lessen van Naut de Bruin zitten VOL

Op zijn zevende is Naut de Bruin begonnen met pianospelen en sindsdien heeft hij altijd met veel plezier muziek gemaakt.

“In de pianolessen was ik destijds bezig met klassieke muziek, en tijdens mijn middelbareschooltijd ging ik daarnaast in bandjes spelen.
Bij de muziektheatergroep van de middelbare school ontdekte ik hoe leuk het is om samen met een groep muziek te bedenken, samen te musiceren, en uiteindelijk op te treden voor een volle zaal.

Tijdens mijn studie speelde ik in verschillende bands: de Jazz Focus Bigband, Rabo Next Stage Jazz Orchestra, HKU Bigband en een jazzkwintet waarmee ik op verschillende podia en festivals door het land heb gespeeld.

Momenteel ben ik lid van de popgroep d’Orange, waarmee we onze eigen muziek uitbrengen. Daarnaast treed ik op met verschillende jazzbandjes. Ook schrijf ik muziek voor mijn eigen jazzkwartet en houd ik me graag bezig met het arrangeren en componeren voor bigbands en ensembles. Ik bezoek graag concerten en ik vind het ook nog steeds heel leuk om zelf te oefenen op de piano!

Tijdens mijn studie ben ik al met lesgeven begonnen. Ik vind lesgeven superleuk om te doen, op die manier kan ik de dingen die ik heb geleerd weer doorgeven aan mijn leerlingen.

Het allerbelangrijkste in mijn lessen vind ik dat we samen plezier hebben met het muziekmaken. Ik houd ervan om veel samen te spelen in de lessen en we gaan ook zeker improviseren. Ik leer mijn leerlingen hun oren te gebruiken, en ik geef ze inzicht in de manieren waarop je nieuwe vaardigheden en nieuwe muziek kunt oefenen op het instrument. Het leren bespelen van een instrument vraagt soms om doorzettingsvermogen van de leerling, maar ik zie het als mijn taak om hierbij als docent te ondersteunen en te motiveren.

Uiteindelijk is het mijn doel dat alle leerlingen nog meer gaan genieten van de muziek in hun leven, en dat ze met veel plezier aan de piano/keyboard gaan zitten!”