Naomi van Hessen

Naomi van Hessen

Naomi van Hessen is geboren en getogen in Amsterdam, werd al vanaf haar vroegste jeugd met muziek in aanraking gebracht en wist meteen dat de viool haar instrument moest worden. Op 5-jarige leeftijd kreeg zij haar eerste les van Wiesje Miedema. Later vervolgde zij haar vioolstudie bij Hans Scheepers. In 2020 begon Naomi haar bachelor klassiek viool aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam.

Naomi’s grote passie voor orkestmuziek heeft ertoe geleid dat ze in het Jeugdorkest Nederland, VU-Orkest, Philips Symfonie Orkest, Utrecht Young Orchestra, Maestro Jules Orkest en Jong Metropole heeft gespeeld. Ze heeft opgetreden in zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Vorig jaar kreeg Naomi de eer om het Brahms Pianokwintet uit te voeren samen met studenten van de Sibelius Academy, Universität der Künste Berlin, Real Conservatorio Superior de Música de Madrid en de wereldberoemde altviolist Gareth Lubbe.

Verder heeft ze getoerd door Europa waar ze heeft opgetreden in Duitsland, Italië, Tsjechië en Israël. Naomi heeft verschillende keren solo op mogen treden in de kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam.

Naomi volgde masterclasses bij gerenommeerde violisten zoals Henk Rubingh, Elisabeth Kufferath, Gabrielle Lester en Carla Leurs.

Naomi’s passie voor lesgeven komt voort uit een intrinsieke motivatie om jong en oud te inspireren en kennis te laten maken met dit prachtige instrument. Verder vindt ze het heel bijzonder om bij te kunnen dragen aan de ontwikkelingen van een individu en haar leerlingen te helpen hun eigen muzikale stem te ontdekken.

Haar doel is dat de leerling zich tijdens de lessen zich zowel veilig als begrepen voelt. Verder probeert ze altijd zo goed mogelijk op maat les te geven en te kijken naar de ambities van de leerling en wat de leerling nodig heeft. Oplossingsgerichtheid is iets waar Naomi continu mee bezig is. Iedereen is anders en dat maakt lesgeven zo onwijs leuk!

Naomi bespeelt een viool gebouwd door Leopold Widhalm +/- 1760. Ze is invaldocent op het Domplein en op de CultuurCampus.