Nanette van Amerongen

Ik speel viool en altviool en ik dirigeer jeugdorkesten. Ik heb gestudeerd aan de conservatoria van Utrecht, Maastricht en Den Haag en heb twintig jaar gespeeld in onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en de Radio Orkesten. Daarnaast heb ik altijd graag lesgegeven en heb ik op diverse muziekscholen gewerkt.

Nu heb ik heb een grote privépraktijk in Utrecht waar ik viool en altvioolles geef en dirigeer ik met veel plezier het Jongstrijk, het jongste orkest van het Domstad Jeugdorkest (DJO). Verder speel ik graag bij verschillende orkesten en (barok)gezelschappen.

Bij DUMS geef ik vioolles en &SEMBLE, verder geef ik kamermuziekles. Onder de naam Arcobaleno coach ik strijkkwartetten en pianotrio’s. Arcobaleno betekent regenboog in het Italiaans en arco betekent strijkstok of strijken. De kleuren van de regenboog staan voor de verschillende instrumenten die samenspelen, of voor de verschillende leerlingen met hun eigenheid, en zelfs voor de verschillende collega’s die samenwerken en ieder hun eigen kleur inbrengen. Kamermuziek weerspiegelt de persoonlijkheid van de spelers en functioneert als klankbord voor het individu en voor de groep.

Spelen en lesgeven zijn voor mij twee bronnen die elkaar wederzijds voeden en ik deel mijn enthousiasme, ervaring en liefde voor muziek graag met mijn leerlingen. DUMS is voor mij dé plek waar dit alles mogelijk is, dé plek waarin samenspel en samenwerking in alle facetten plaats vindt.

Domplein – maandag, dinsdag (donderdag) (vrijdag)
Info@dums.nl