Miranda Roodenburg

Al van jongs af aan is muziek een deel van mijn leven. In mijn kinderjaren volgde ik al muziekles op verschillende instrumenten (orgel, piano, gitaar, blokfluit). Daarnaast zingen in een kinderkoor; meerstemmig zingen werd er met de paplepel ingegoten. Hierdoor heb ik een brede muzikale ontwikkeling doorgemaakt. Het samen muziek maken heeft mij geleerd dat samen muziek maken ontzettend leuk is, en ook erg leerzaam!

Tijdens de Opleiding Muziek op Schoot herkende ik veel van wat ik heb meegekregen, maar nu de bedoeling erachter, en theoretisch ondersteund, en dit alles gericht op de kinderen van 0 tot 4 jaar. Inmiddels geef ik alweer een aantal jaren Muziek op Schoot, en het is geweldig om te zien wat muziek doet met kinderen. Zowel emotioneel, sociaal en in de jonge kinderjaren heeft het juist ook een goede invloed op de motoriek en spraak.

We zingen liedjes over allerlei dagelijkse dingen, bad- en naar bed-liedjes, en over de seizoenen. Er komt veel spel en beweging aan bod, we maken gebruik van muziekinstrumentjes en divers spelmateriaal. Zo wordt op een leuke en gezellige manier een basis gelegd voor de muzikale ontwikkeling van je kind.

Naast Muziek voor de Allerkleinsten bij DUMS, geef ik ook op andere locaties zoals kinderpvang en peuterspeelzalen Muziek op Schoot-cursussen. Daarnaast dirigeer ik een kinderkoor en geef ik piano- en gitaarlessen aan kinderen. Dit alles via mijn eigen onderneming Do-Re-Miranda. Verder speel ik vaak in verschillend samengestelde combo’s, en treed ik op met de band Witness.

Miranda Roodenburg geeft lessen aan het Domplein op maandag en donderdag.
Je kunt bij haar terecht met je U-pas!

U-pas