Michelle Brunt

Toen Michelle Brunt op vijfjarige leeftijd de viool mocht uitproberen tijdens een open dag van de lokale muziekschool wist ze het zeker: ik wil vioolspelen! Michelle heeft haar bachelor behaald aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Veselina Manikova en is op de moment bezig met haar master aan het Utrechts Conservatorium bij Eeva Koskinen.

Haar grote liefde ligt bij het samenspelen. Zo speelt zij in verschillende orkesten, waaronder het Nationaal Jeugdorkest en het Noordpoolorkest. Ook maakt ze deel uit van verschillende kamermuziekensembles, waaronder Duo Felice, en heeft ze meegedaan aan de zomeracademie van het Aurora Festival.

Haar droom is om zo veel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met klassieke muziek en hen te enthousiasmeren om een instrument te bespelen. Michelle heeft ervaring met het lesgeven aan alle leeftijden: van vierjarige kinderen tot volwassenen. Juist de afwisseling tussen verschillende niveaus en leeftijden vindt ze erg leuk en interessant.

Een goede technische basis en ontspannen vioolhouding vindt Michelle erg belangrijk. Daarnaast is er in haar lessen veel ruimte voor muzikale interpretatie en expressie en zoekt ze repertoire uit dat bij de individuele leerlingen past. Om haar liefde voor samenspelen over te brengen probeert ze haar leerlingen veel mogelijkheden te bieden om samen te spelen, bijvoorbeeld tijdens voorspeelavonden, groepslessen of in ensembles en orkesten.

Michelle Brunt geeft vioolles op de CultuurCampus in Leidsche Rijn en verzorgt daarnaast lessen voor DUMS on the Road.