Marinthe Jansen

Marinthe Jansen

Heb je zin om de klarinet te ontdekken of om je juist weer te verdiepen in het klarinetspel? Dan begeleidt Marinthe Jansen je graag bij dat proces!

“Ik heb mijn masterdiploma behaald aan het conservatorium van Utrecht. Ook heb ik als uitwisselingsstudent mogen studeren aan het conservatorium van Boedapest.

Tijdens mijn studie ben ik begonnen met het geven van klarinetlessen en dit doe ik nog steeds met veel plezier. Ik vind het interessant om samen met de leerling het leerproces aan te gaan en heb daarbij oog voor verschillen tussen leerlingen. Daarnaast vind ik het belangrijk om samen met de leerling te bekijken wat de leerling graag zou willen leren: er is dus ruimte voor eigen inbreng. Dat vind ik belangrijk, omdat het de motivatie van de leerling vaak hoog houdt als hij of zij iets mag doen wat hij interessant/leuk/belangrijk vindt.

Naast dat ik klarinetlessen geef, speel ik ook bij het Epos Ensemble. Dit is een blaaskwintet dat muzikale vertelvoorstellingen maakt voor kinderen (op de foto zie je mij in een kostuums voor een voorstelling). Ook ben ik werkzaam als docent bij de studie Pedagogische- en Onderwijswetenschappen aan de universiteit en ben ik werkzaam als psycholoog.”

Marinthe Jansen geeft klarinetlessen aan het Domplein.