Mariëtte Landheer

Mariëtte Landheer

DE LESPRAKTIJK VAN MARIËTTE ZIT VOL
Haar jeugd heeft Mariëtte Landheer doorgebracht op Curaçao, waar haar ouders op de muziekschool pianoles en fluitles gaven.
“De familie Gorsira gaf privé de strijkers les en ik mocht kiezen tussen viool of cello.
Een cello vond ik intrigerend; zo groot en al die ritsjes in de hoes. Liefde voor de warme menselijke klank kwam later!
Wat is jouw verhaal?
Mijn kracht in het lesgeven zit in mijn jarenlange ervaring als celliste op het podium: solo, kamermuziek en 20 jaar orkestervaring in o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In mijn lesgeven put ik uit die ervaringen, wat wil je overbrengen, wat is je verhaal en hoe wil je dat bereiken? Dit werkt ook voor de allerjongste cellistjes. Ik geef ze graag liefde en toewijding mee voor de muziek, plus de discipline om dat te bereiken.

In mijn woonplaats Bilthoven ben ik jaren geleden gestart met een celloklas bestaande uit alle leeftijdscategorieën. Uit die klas ontstond een groepje getalenteerde leerlingen, waarvan een aantal de weg naar een conservatorium of goed studentenorkest heeft gevonden!”

Bij DUMS geeft Mariëtte Landheer ook les aan jonge kinderen vanaf 6 jaar en is ze betrokken bij het jongtalentenprogramma TraieCtum, het gratis lesprogramma voor Utrechtse kinderen met uitzonderlijk muziektalent.

Mariëtte geeft les op donderdag; haar lespraktijk zit op dit moment vol.