Marie-Paule Thijssen

‘Music is the food of Love’

Marie-Paule Thijssen speelt sinds haar zevende met veel plezier blokfluit. Sinds haar dertiende wilde ze iets met mensen en muziek gaan doen.

“Zo kwam ik bij het Conservatorium van Maastricht – Oude Muziek – en studeerde hoofdvak blokfluit, met piano en viola da gamba als bijvakken. De prachtige klank van de blokfluit heeft me altijd gefascineerd en is voor mij een brug tussen hemel en aarde…

Ik ben verbonden geweest aan de muziekschool in Venlo en IJsselstein. Daarna heb ik 6 jaar op het prachtige Griekse eiland Amorgos gewoond, waar ik aan kinderen en volwassenen muziekles heb gegeven. Sinds 2005 werk ik als blokfluitdocente op de muziekschool in Bunnik. Daar geef ik ook de cursussen Peutermuziek en Kleutermuziek.

Sinds 2019 geef ik de Muziek voor de Allerkleinsten-lessen bij DUMS.

Muziek voor de Allerkleinsten, waar gaat het om?
Bij Muziek voor de Allerkleinsten komt je dreumes/peuter in aanraking met muziek in het veilige bijzijn van jou. En zo ontdekt je kind op speelse wijze steeds meer van de wereld om hen heen en hoe dat resoneert in hun eigen binnenwereld.
Want door van binnen te ervaren en door jezelf te uiten, ontwikkel je je niet alleen muzikaal, maar ook sociaal, emotioneel, motorisch, zintuiglijk, cognitief en op het gebied van taal/spraak.
Samen plezier beleven tijdens het muziek maken, is de sleutel voor ontwikkeling.

Wat gebeurt er zoal in de lessen?
Lammetje Lien
Zij is mijn handpop en verwelkomt jullie. Met haar zingen we aan het begin en aan het einde van de les samen een liedje.
Klassiek met Knuffels
Dit gedeelte van de les is een soort rustmoment en is bedoeld om dreumesen/peuters kennis te laten maken met allerlei soorten muziek. Er is dan altijd een knuffel bij die de hoofdrol speelt in het muzikale verhaal.
Liedjes met Orff-instrumenten (klinkende materialen)
We zullen ook veel klappen en tikken bij liedjes om ritme en maatgevoel al spelenderwijs te ontwikkelen. Ritme zit in alles: in dag en nacht, in de tijd, in de cyclus van het jaar en is natuurlijk één van de belangrijkste bouwstenen voor muziek. De liedjes kunnen worden begeleid met Orff-instrumenten. (bijv. trommels, schudeitjes, maracas, belletjes, ritme-stokjes en andere opvallend klinkende instrumenten)
Liedjes met speelgoed of andere (niet-klinkende) materialen
Deze materialen helpen om de inhoud van de liedjes levendig uit te beelden. (bijv. gekleurde doekjes of linten, stokpoppetjes, knuffels, ballen)
Beweegliedjes en Schootspelletjes
Kinderen leren ontzettend veel via beweging en door eindeloos herhalen. Het werkt aanstekelijk als je zelf als ouder meedoet. De interactie tussen jullie doet wonderen en versterkt de hechtingband!

Naast mijn Muziek voor de Allerkleinsten-lessen zit ik in de Klankbordgroep Oude Muziek bij DUMS. Ik speel zelf ook in een Barokensemble. In ontwikkeling zijn de cursussen voor Muziek en contact met je ongeboren Kind, en Muziek en Massage voor Baby’s.

Marie-Paule Thijssen geeft les bij aan het Domplein.
Lesdag: vrijdag en zaterdag