Manon Ros

Manon Ros

Toen Manon Ros nog heel klein was hoorde ze een liedje op de radio van Jacques Brel…

“Ik kreeg een heel raar gevoel in m’n buik en tranen in m’n ogen.
Ik had natuurlijk niks verstaan en begrepen van het liedje, maar dat moment is me altijd bij gebleven. Ik vond het zo mooi!

Ik had weliswaar al pianoles vanaf m’n 6e, maar vanaf m’n 13e heeft de muziek me echt gegrepen en ben ik actief aan het zingen. Ik zong in de schoolband en in het schoolkoor.  Ook gaf ik elk jaar een huisconcert met vrienden die piano, gitaar, viool of iets anders bespeelden.

Ik? Een zangeres?
Tijdens een van deze huisconcerten (ik was toen ongeveer 16 jaar oud) was er toevallig een docente van het Utrechts conservatorium aanwezig. Toen ze me voorstelde om auditie te komen doen was ik met stomheid geslagen…. Ik? Een zangeres?
Tot nu toe is dat een van de beste beslissingen van m’n leven gebleken.

Tijdens de conservatoriumperiode ben ik in vele bandjes gaan zingen. Van pop tot soul, van covers tot eigen songs.  Nadat ik het Concours de la Chanson in de Kleine Comedy gewonnen heb met eigen muziek, heb ik een album mogen uitbrengen. Ik heb getoerd door Nederland en door Brazilië. Ook spreek en zing ik tekenfilms in,  geef workshops voor bedrijven en maak muziektheaterproducties.

Een van de allerleukste dingen van dit vak vind ik het lesgeven!
Het is zo mooi om te zien dat mensen hun ziel en zaligheid in een liedje leggen en dat ik kan helpen met de techniek, de interpretatie en het zelfvertrouwen van de zanger.
Met groepen werken vind ik ook fantastisch! Het arrangeren van mooie koortjes en werken aan de sound en de swing.

Samen muziek maken is gewoon te gek!”

—-

Manon Ros verzorgt regelmatig diverse zanggroepen bij DUMS voor gepensioneerden, expats, lhbti’s aan het Domplein. Kom gezellig zingen!